“Μένουμε Ευρώπη” λένε Γκαράς, Κουμεντάκης και Δαλακούρας (με την Εθνική Ανδρών)

Οι τράπεζες μπορεί να είναι κλειστές και να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει, αλλά η Εθνική ομάδα των ανδρών για λίγο καιρό ξαπόστασε κι από σήμερα Δευτέρα έπιασε και πάλι δουλειά.

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης, που ακολούθησε τη συμμετοχή μας στο World League, ο Σωτήρης Δρίκος και ο Κώστας Δεληκώστας υποδέχθηκαν ξανά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης τους παίκτες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν στους αγώνες του Ευρωπαϊκό Λιγκ (που ξεκινούν το διήμερο 10-11 Ιουλίου) με νέα πρόσωπα (συγκριτικά με το World League) τον Ορεστιαδίτη Δημήτρη Γκαρά και τον Θάνο Μαρούλη.

Από τους 15 που έχουν κληθεί απουσίαζε μόνο ο Φιλίποφ (είχε μια επιπλέον ημέρα άδεια, αλλά είχε και ατυχία καθώς καθυστέρησε η πτήση από Συμφερόπολη για Μόσχα και έχασε την ανταπόκριση για Ελλάδα) με τον Σωτήρη Δρίκο να ξεκαθαρίσει ότι «ο δεύτερος στόχος του φετινού καλοκαιριού, είναι εξίσου σημαντικός με τον πρώτο». Κανονικά παρών οι Αλεξανδρουπολίτες Ραφαήλ Κουμεντάκης και Ανέστης Δαλακούρας, όπως φυσικά και ο Γκαράς – απών όμως ο αρχηγός Δημήτρης Τζούριτς, που δεν κλήθηκε για το Ευρωπαϊκό Λιγκ από τους ομοσπονδιακούς.

Ο Σωτήρης Δρίκος και ο Κώστας Δεληκώστας δεν θέλουν να δουν επ’ ουδενί την ομάδα του να αντιμετωπίζει ως… αγγαρεία την συμμετοχή της στο πτωχό πλην τίμιο Ευρωπαϊκό Λιγκ (συγκριτικά με το World League), αλλά αντιθέτως επιθυμούν «να διατηρηθούμε στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο και να παίξουμε το ίδιο καλά και στο Ευρωπαϊκό Λιγκ όπως και στο World League. Έχουμε μπροστά μας μίνιμουμ 10 δυνατά παιχνίδια κι αυτή την αγωνιστική δραστηριότητα είναι σίγουρο ότι θα την ‘εισπράξουμε’ στο μέλλον».

Αναλυτικά οι 15 αθλητές που ξεκίνησαν από σήμερα προπονήσεις:
Πασαδόροι Ντίμα Φιλίποφ, Θάνος Μαρούλης
Διαγώνιοι Νίκος Παλέντζας, Τόλης Αρμενάκης
Ακραίοι Μένιος Κοκκινάκης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος, Ανέστης Δαλακούρας
Κεντρικοί Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Τζιουμάκας, Γιάννης Τακουρίδης, Παναγιώτης Πελεκούδας
Λίμπερο Κώστας Ταμπουρατζής, Δημήτρης Γκαράς

Το πρόγραμμα του Β’ ομίλου (σε παρένθεση οι ημερομηνίες και το γήπεδο που θα διεξάγονται οι αγώνες της Εθνικής)
1η αγωνιστική (10,11 Ιουλίου ΔΑΚ Ευόσμου)
Ελλάδα – Ρουμανία
Τουρκία – Σλοβενία
Κροατία – Λευκορωσία
2η αγωνιστική (17, 18 Ιουλίου, ΔΑΚ Ευόσμου)
Ελλάδα – Τουρκία
Ρουμανία – Λευκορωσία
Σλοβενία – Κροατία
3η αγωνιστική (25, 26 Ιουλίου, Ρόβινι)
Κροατία – Ελλάδα
Τουρκία – Ρουμανία
Λευκορωσία – Σλοβενία
4η αγωνιστική (30, 31 Ιουλίου, Χαλκιοπούλειο Λαμία)
Ελλάδα – Λευκορωσία
Τουρκία – Κροατία
Ρουμανία – Σλοβενία
5η αγωνιστική (8, 9 Αυγούστου, Μάριμπορ)
Σλοβενία – Ελλάδα
Κροατία – Ρουμανία
Λευκορωσία – Τουρκία

*Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στο Final 4 της διοργάνωσης το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 15-16 Αυγούστου.