Μπαράζ δημοσιευμάτων για πρόταση εκ Τουρκίας στον Χρήστο Πανόπουλο για εξαγορά της Skoda Ξάνθη

Σενάρια περί ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη από την… Τουρκία μεταδίδουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, τα οποία ωστόσο επικαλούνται με την σειρά τους ελληνικά μίντια, προκαλώντας ένα απίστευτο γαϊτανάκι.

Σύμφωνα πάντως με την φημολογία που αναπτύσσεται και σε Τουρκία αλλά εδώ και λίγη ώρα και στην Ελλάδα και μάλιστα με ταχύτατες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, φέρεται να ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ομάδα της Ξάνθης.

Γίνεται αντιληπτό τι επιπλοκές μπορεί να έχει οποιοδήποτε… τουρκικό ενδιαφέρον για την ομάδα της Ξάνθης. Αρκεί να θυμηθούμε πρόσφατα τις φήμες που υπήρχαν για τουρκικό ενδιαφέρον εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ, αλλά και τον σάλο που είχε προκληθεί από πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα για εξαγορά του Πανθρακικού από την τουρκική τράπεζα Ziraat πριν μερικά χρόνια.

Πάντως, στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για μια πρώτη επαφή του Γιλντιρίμ με τον Χρήστο Πανόπουλο, με ενδιάμεσο κρίκο στις συζητήσεις τον Ραζβάν Λουτσέσκου που οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά από την θητεία του πατέρα του στη γειτονική χώρα. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι στα τουρκικά δημοσιεύματα γίνεται επίκληση των ελληνικών μίντια, από τα ελληνικά στα τουρκικά.

Σε ορισμένα από τα ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ο Γιλντιρίμ βρέθηκε στην Ελλάδα και προφανώς η πληροφορία αυτή επιτείνει την φημολογία που έχει αναπτυχθεί. Από πλευράς της ελληνικής ομάδας δεν υπάρχει πάντως καμία επίσημη ή ανεπίσημη πληροφορία, ούτε καν η παραμικρή διαρροή για τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Χρήστος Πανόπουλος, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, είχε το τελευταίο διάστημα ορισμένα πάρε – δώσε με Τουρκία, σε σχέση όμως με μεταγραφικά θέματα, καθώς φέρονταν να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Κωνσταντινούπολης για τον Δημήτρη Γούτα. Δεν υπήρχε όμως μέχρι τώρα η παραμικρή πληροφορία για συζητήσεις περί πώλησης όλης της ομάδας.

Αν πάντως ισχύει η είδηση και προχωρήσει το ντιλ, η Ξάνθη αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι θα γίνει… δορυφόρος της Φενερμπαχτσε- κάτι που με δεδομένα τα χρήματα του πολυεκατομμυριούχου Γιλντιρίμ θα της αλλάξει επίπεδο. Αλλά για οτιδήποτε γράφεται κρατήστε μικρό καλάθι, ειδικά με δεδομένες τις απόψεις του Χρήστου Πανόπουλου για το “εθνικό έργο” που επιτελεί με την παρουσία του στην Ξάνθη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης, σε σχέση με την ιδιοκτησία της ομάδας από την Βιαμάρ ΑΕ, επισημαίνεται ότι “με αυτή της την πρωτοβουλία η ΒΙΑΜΑΡ προσπαθεί με το δικό της τρόπο να συμβάλλει στην ανάπτυξη και στήριξη, όχι μόνο της εθνικής για τον Έλληνα ψυχαγωγία, αλλά και μιας από τις πλέον παραμελημένες στρατηγικής σημασίας περιοχές, τη Θράκη”.