Άγριο τσεκούρι από τον ΟΠΑΠ για τις χορηγίες στις φανέλες! Πόσα θα λάβουν Ξάνθη, Πανθρακικός και οι άλλες ομάδες της Super League

Στην Γ’ Εθνική και την ΧΑΝΘ τα αδέρφια Ερμείδη!
25 Ιουνίου 2015 / 00:19
Το πλήρες πρόγραμμα του «Alexandroupolis Beach Handball Tournament 2015»
25 Ιουνίου 2015 / 10:23

Άγριο τσεκούρι από τον ΟΠΑΠ για τις χορηγίες στις φανέλες! Πόσα θα λάβουν Ξάνθη, Πανθρακικός και οι άλλες ομάδες της Super League

Μειωμένη κατά 50% περίπου είναι η πρόταση – τελεσίγραφο του ΟΠΑΠ για την χορηγίας στις φανέλες των ομάδων της Super League, όπως γράφτηκε από την περασμένη εβδομάδα στο ThrakiSportS και επιβεβαιώνεται πλέον και από τον αθηναϊκό Τύπο.

Μάλιστα, η εφημερίδα Goal δημοσιοποίησε ότι η πίτα της χορηγίας του ΟΠΑΠ για τις φανέλες των ομάδων την σεζόν 2014-2015 ανέρχεται στα  10,5 εκατομμύρια  ευρώ, αλλά δεν θα διανεμηθεί ισόποσα στις 16 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Αντιθέτως, οι ομάδες έχουν χωριστεί με βάση την εμπορικότητά τους, σύμφωνα με την αυθαίρετη πάντως εκτίμηση του ΟΠΑΠ σε  τρία διαφορετικά γκρουπ με διαφορετικές απολαβές για το καθένα.

Στο πρώτο γκρουπ περιλαμβάνονται οι πολύ εμπορικές ομάδες και θα λάβουν από 1,8 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Στο δεύτερο, στο οποίο μετέχει και η Ξάνθη, προβλέπεται ποσό περίπου στο 20% σε σχέση με αυτό που δίνεται στους ισχυρούς, δηλαδή 350.000 ευρώ.

Το τρίτο γκρουπ αφορά τις λεγόμενες μη εμπορικές ομάδες, στις οποίες κατατάσσεται και ο Πανθρακικός, με αποτέλεσμα το ποσό να φτάνει στο μισό περίπου σε σχέση με αυτό που θα λάβει η Ξάνθη και να περιορίζεται στα 200.000 ευρώ.

Στο πρώτο γκρουπ θα δοθούν συνολικά 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Περιλαμβάνονται ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (αν και νεοφώτιστη). Καθεμία από αυτές τις τέσσερις ομάδες θα λάβει από 1,8 εκατ. ευρώ.

Στο δεύτερο γκρουπ βρίσκονται εκτός από την Ξάνθη, ο (επίσης νεοφώτιστος) Ηρακλής, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος Περιστερίου, ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα που θα λάβουν από 350 χιλιάδες ευρώ η κάθε ομάδα.

Τέλος, στο τρίτο γκρουπ βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΠΑΠ που αποκαλύπτει το Goal βρίσκονται εκτός από τον Πανθρακικό η Βέροια, ο Πλατανιάς, η Κέρκυρα και η Καλλονή που θα πάρουν από μόλις 200 χιλιάδες ευρώ.

Αν οι ομάδες της Θράκης – όπως και οι υπόλοιπες μη ισχυρές της Super League – βασίζονταν στα χρήματα από τον ΟΠΑΠ για τους φετινούς προϋπολογισμούς τους, προφανώς θα πρέπει μετά από αυτές τις εξελίξεις να ανεθεωρήσουν…

Σχόλια

comments

Comments are closed.