Παίρνει Έλτον Ντα Σίλβα για… αντι-Ομπόντο η Ξάνθη!

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Skoda Ξάνθη που μετά την απόκτηση των Τόμιτς και Τσενάμο, και τον διαφαινόμενο δανεισμό του Γκιγιέρμο Σοτέλο από την Ουρακάν, οι Ξανθιώτες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Βραζιλιάνο πρώην μέσο του Απόλλων Λεμεσού Έλτον Φιγκεϊρέδο Ντα Σίλβα.

Ο 29χρονός Έλτον που από το 2013 αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκές ομάδες, αρχικά για ενάμιση χρόνο την Ρουμανία και την Ντιναμό Βουκουρεστίου, οπού αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια πετυχαίνοντας και δύο γκολ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στον Απόλλων Λεμεσού, μετρώντας 3 εμφανίσεις.

Πριν την Ευρώπη ο Έλτον αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του όπως οι Τζόιβιλ, Βιτόρια Μπαία, Κομερσιάλ και Σάντα Κρούζ. Ο αριστεροπόδαρος μέσος όλα δείχνουν πως θα είναι η τελευταία μεταγραφή της Ξάνθης στον χώρο της μεσαίας γραμμής αντικαθιστώντας τον Κριστιάν Ομπόντο, με τους Ξανθιώτες στην ίδια θέση να έχουν επίσης τους Φλίσκα, Βασιλακάκη, Παπαστεριανό και τον Τόμιτς.

Μετά τους Σοοτέλο και Έλτον, η Ξάνθη αναμένεται εντός τις εβδομάδας να προχωρήσει στην ολοκλήρωση και ακόμη μιας μεταγραφής πιθανότατα στο μεσοεπιθετικό σκέλος.