Μπακού 2015: Πέντε μετάλλια μέχρι στιγμής η Ελλάδα, στην 36η θέση ο Ταμουρίδης του Θράκα Ιππέα

Τέσσερα μετάλλια εξασφάλισε το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού, κάτι σαν μίνι ηπειρωτικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα δύο ήρθαν από την ενόργανη γυμναστική το Σάββατο και τα άλλα δύο από το πόλο, με αποτέλεσμα η χώρα μας να φτάσει τα πέντε συνολικά, καθώς είχε προηγηθεί και ένα στο καράτε.

Ως γνωστόν, όπως έχει επισημάνει το ThrakiSportS, στην σημαντική αυτή διοργάνωση δεν λαμβάνει μέρος με την ελληνική αποστολή κάποιος αθλητής από την Θράκη, ωστόσο η περιοχή μας έδωσε το παρών χάρη στον τεχνικό διευθυντή του ποδηλατικού συλλόγου της Κομοτηνής Θράκα Ιππέα, ο οποίος αγωνίστηκε την Κυριακή στην ποδηλασία δρόμου.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ταμουρίδης με χρόνο 5:33:43 βρέθηκε στην 36η θέση της ποδηλασίας δρόμου. Δεν τερμάτισαν οι άλλοι έλληνες αθλητές Χαράλαμπος Καστραντάς και Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ενώ νικητής αναδείχθηκε ο Ισπανός Λεόν Σάντσεθ (5:27:25), δεύτερος ο Ουκρανός Αντρίι Γκρίβκο και τρίτος ο Τσέχος Πετρ Βάκοτς.

Μπορεί από την ποδηλασία να μην ήρθε μετάλλιο, όμως λίγο αργότερα η Εθνική Εφήβων του πόλο νίκησε με 11-10 την Κροατία στο μικρό τελικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.Ήταν το δεύτερο που ερχόταν για την Ελλάδα από το συγκεκριμένο άθλημα, αφού μια μέρα πριν είχαμε και αυτό της Εθνικής Νεανίδων που νίκησε στην παράταση την Ιταλία με 8-7, επίσης στον μικρό τελικό, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Το Σάββατο είχαμε και το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα, χάρη στον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος στέφθηκε για δεύτερη φορά σε λίγες εβδομάδες πρωταθλητής Ευρώπης. Λίγο αργότερα ο Βλάσης Μάρας πήρε το αργυρό μετάλλιο στο μονόζυγο, επίσης στην ενόργανη γυμναστική. Η Ελλάδα έχει πλέον πέντε μετάλλια, αφού είχε προηγηθεί και το αργυρό του Γιώργου Τζάνου στο καράτε.

Έτσι, η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση της σχετικής λίστας.Πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων είναι η Ρωσία, δεύτερη η διοργανώτρια χώρα του Αζερμπαϊτζάν και τρίτη η Γερμανία.