Επέτειος: Πέντε χρόνια από την γκολάρα του Τοροσίδη που χάρισε την πρώτη νίκη της Ελλάδας σε Μουντιάλ!!!

Η μέρα που φεύγει είναι ιστορική για τον Βασίλη Τοροσίδη, μια μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Μπορεί τα ξημερώματα να επέστρεψε κατάκοπος με την Εθνική Ομάδα από το Γκντανσκ της Πολωνίας μετά από ολονύχτιο ταξίδι, ωστόσο πέντε χρόνια πριν έγραφε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της γαλανόλευκης, της οποίας αποτελεί πλέον τον αρχηγό.

Ήταν όταν με δικό του γκολ, ο Βασίλης Τοροσίδης χάριζε την πρώτη νίκη της Ελλάδας σε Μουντιάλ. Ελλάδα – Νιγηρία το παιχνίδι στο παγωμένο Μπλουμφοντέιν της Νότιας Αφρικής! Οι Αφρικανοί είχαν προηγηθεί, αλλά η Εθνική ισοφάρισε χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη στο 44′ που ήταν το πρώτο της Ελλάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Τοροσίδη.

Μάλιστα, όταν ο Ξανθιώτης σημάδευε τα δίχτυα των νιγηριανών στο 71′ εκείνου του αγώνα, λίγοι ίσως ξέρουν ότι πετύχαινε το 500ο τέρμα στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας. Ενα γκολ που είχε έρθει ως επιστέγασμα της γενικότερα πολύ καλής παρουσίας του Τόρο σε εκείνο το Μουντιάλ, ο οποίος είχε κερδίσει και την κόκκινη κάρτα που έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην Εθνική.

Πάνω από όλα, ήταν ένα ιστορικό τέρμα που πανηγύρισε έξαλλα όλη η Ελλάδα και κανείς δεν ξεχνά, πέντε χρόνια μετά. “Το σημαντικότερο γκολ που έχω βάλει στην καριέρα μου, που δύσκολα θα υπάρξει άλλο για να το ξεπεράσει, καθώς μας χάρισε την πρώτη νίκη σε Μουντιάλ”, όπως έχει πει ο ίδιος ο Βασίλης. Ήταν 17 Ιουνίου του 2010, σαν σήμερα, πέντε χρόνια πριν.

Απολαύστε τις στιγμές μέσα από το βίντεο…

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΤΟΥΣ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ…