Πλέι οφς στην Α1 της ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Αλλαγές θα σημειωθούν  όπως λεγόταν τις τελευταίες ημέρες, στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μετά το τέλος της κανονικής περιόδου με την επαναφορά των πλέι οφ.

Τα πλέι οφ σκέφτονται στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μετά και από όσα διαδραματίστηκαν στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με την ισοβαθμία μεταξύ ΑΕ Κομοτηνής (Πρωταθλήτρια) και Αστέρα Καβάλας  για το επόμενο πρωτάθλημα αντρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την περίοδο 2015-16.

Όπως αναφέρει το kavala-sports, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης, η Α1 στην α’ φάση να γίνει σε δύο ομίλους και με πλέι οφς στη β’ φάση.

Συγκεκριμένα η Α1 Κατηγορία θα γίνει με 10 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια
(Α’ Όμιλος:Τιτάνες Δράμας, Αστέρας Καβάλας, Πανσερραϊκός, Ρούπελ Σιδηροκάστρου, Αρίων Ξάνθης και Β’ Όμιλος: Θύελλα Φερρών, Φιλία Ορεστιάδας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Αίας Κομοτηνής, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης) και κατόπιν θα ακολουθήσουν τα πλέι οφς. Τα ζευγάρια θα κρίνονται στις 2 νίκες, αλλά αναμένεται να μην υπάρχει πλεονέκτημα έδρας κι όταν χρειάζεται 3ος αγώνας θα διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο.

Η πρωταθλήτρια θα ανέβει στη Γ’ Εθνική και η 10η της κατάταξης θα υποβιβαστεί στην Α2. Από εκει και μετά, για κάθε ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που θα πέφτει από τη Γ’ Εθνική θα υποβιβάζεται και μία από την Α1 στην Α2.

Το σύστημα των Play Offs

Θέσεις 1-4

1ος Α’ Ομίλου-2ος Β’ Ομίλου

1ος Β’ Ομίλου-2ος Α’ Ομίλου
Θέσεις 5-8

3ος Α’ Ομίλου-4ος Β’ Ομίλου

3ος Β’ Ομίλου-4ος Α’ Ομίλου

Θέσεις 1-2

Νικητές ημιτελικών για θέσεις 1-4

Θέσεις 3-4

Ηττημένοι ημιτελικών για θέσεις 1-4
Θέσεις 5-6

Νικητές ημιτελικών για θέσεις 5-8

Θέσεις 7-8

Ηττημένοι ημιτελικών για θέσεις 5-8

Θέσεις 9-10

5ος Α’ Ομίλου-5ος Β’ Ομίλου