Αυτοί είναι οι τρεις νέοι της Skoda Ξάνθη που έγιναν… άντρες!!! Ποιοί οι νέοι επαγγελματίες της ομάδας…

Συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον η Skoda Ξάνθη που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τρείς ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων του συλλόγου που και φέτος άφησαν άριστες εντυπώσεις με την παρουσία τους στο πρωτάθλημα Κ20 της Super League.

Οι Βασίλης Φασίδης, Οκάν Χατζητερζόγλου και Μανώλης Δεμένικος έγιναν επαγγελματίες και από τις 5 Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη η πρώτη της Skoda θα μετέχουν στις προπονήσεις με την μεγάλη ομάδα.

 

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι αυτά τα τρία παιδιά που παίρνουν την ευκαιρία να ανεβούν στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης.

fasidis1Ο Βασίλης Φασίδης είναι γεννημένος στις 22 Ιουνίου του 1996 στην Βέροια. Η Ξάνθη τον απέκτησε το 2011, όταν ο 15χρονος τότε επιθετικός έκανε «παπάδες» με την φανέλα της ΑΕ Ποντίων Βέροιας, πετυχαίνοντας μάλιστα εκείνη την σαιζόν 34γκολ. Μάλιστα ήταν τέτοιες οι εμφανίσεις του, που είχε δεχτεί πρόταση να περάσει από δοκιμαστικά από τις Στουτγάρδη και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Ξάνθη κινήθηκε άμεσα αποκτώντας τον ταλαντούχο επιθετικό, και μετά από τέσσερα χρόνια στην Ακαδημία της Ξάνθης και λίγο πριν κλείσει τα 19χρόνια, ο Ημαθιώτης επιθετικός υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Πάμε τώρα στα δύο Ξανθιωτάκια που έρχονται να προστεθούν στους Μανώλη Μπέρτο, Αντώνη Ράνο, Πέτρο Ορφανίδη, Λάζαρο Ορφανίδη και Χρήστο Πασχαλάκη κάνοντας τους Ξανθιώτες που θα αγωνίζονται στην επαγγελματική ομάδα επτά.

demenikosΞεκινάμε από τον γκολκίπερ Μανώλη Δεμένικο. Ο Μανώλης γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1996. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο 10χρονών και την Ακαδημία του ΑΠΟΞ, για να ακολουθήσει μια τριετία στην Ακαδημία του Ορφέα Ξάνθης.

Στα 14 του πηγαίνει στην Ακαδημία της Βιστωνίδας οπού τον αναλαμβάνει προσωπικά ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Γιουράι Μπούτσεκ. Εκεί μάλιστα θα αγωνιστεί και ένα χρόνο σε ηλικία 15 ετών στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης με την φανέλα της Βιστωνίδας.

Στα 16 του τον αποκτά η Skoda Ξάνθη. Το πρώτο διάστημα δεν θα παίξει πολύ, ωστόσο ο Νίκος Κεχαγιάς και ο προπονητής τερματοφυλάκων τότε στην ομάδα Μανώλης Μουστάκης του δείχνουν εμπιστοσύνη και του δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Κ20. Πλέον ο Μανώλης λίγο πριν μπει στα 19 βλέπει την ομάδα της Ξάνθης να του δίνει την μεγάλη ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας.

okanΟ έτερος Ξανθιώτης που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο είναι ο Οκάν Χατζητερζόγλου. Ο Οκάν γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1996 και  ξεκίνησε από τις Ελπίδες Γενισέας, από όπου τον απέκτησε η Skoda Ξάνθη το 2009 σε ηλικία 13ετών.

Στην Ακαδημία της Ξάνθης ο 19χρονός κεντρικός αμυντικός βρίσκεται για 6συνεχόμενα χρόνια, αγωνιζόμενος σχεδόν σε όλα τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου. Στην Κ17 μάλιστα όταν άρχισε να αγωνίζεται ήταν ο πιο μικρός ηλικιακά, ενώ από το 2010 είναι και διεθνής με την Εθνική ομάδα Παίδων.

Τις τελευταίες δύο σαιζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κ20 με την επιβράβευση να έρχεται με την υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου. Μάλιστα ο Οκάν Χατζητερζόγλου που συχνά- πυκνά βρίσκεται και στις κλήσεις της Εθνικής Κ19, είναι από τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως με σκληρή δουλειά και θέληση μπορείς να πετύχεις πολλά.