Παραιτήσεις στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λίγο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΤΑΑ

Σοβαρές είναι οι διοικητικές εξελίξεις στο τμήμα πετοσφαίρισης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την διεξαγωγή της έκτακτης απολογιστικής γενικής συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη της διοίκησης που θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα την προσεχή περίοδο.

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας δύο από τα μέλη της πενταμελούς διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα μέλη προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, καθώς εμφανίζονται να μην γνωρίζουν, αν και έχουν ζητήσει, βασικά ζητήματα που άπτονται της διοίκησης της ομάδας και των οικονομικών της δεδομένων.

Οι πληροφορίες λένε ότι είχαν ζητήσει ακόμα και με… εξώδικα να ενημερωθούν για σειρά πραγμάτων που αφορούν πράξεις και ενέργειες της απερχόμενης διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός, στην οποία ήταν μέλη της. Όπως αναφέρουν ωστόσο, φέρονται αν και μέλη της διοίκησης να μην λαμβάνουν ενημέρωση για θέματα, για τα οποία ωστόσο καλούνται στην γενική συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικός να “απολογηθούν”.

Δεδομένης της αποτυχίας που υπήρξε για την διοίκηση του Εθνικού με τις γνωστές καταστάσεις με την αποχή των παικτών από τις προπονήσεις στο τέλος της σεζόν και τους απλήρωτους μισθούς αρκετών μηνών, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ζητήματα που καλείται καταρχήν να αναδείξει ο έλεγχος που κάνει η Εξελεγκτική Επιτροπή, ενώ στην συνέχεια και αφού πρώτα διενεργηθεί η ψηφοφορία επί του απολογισμού, θα υπάρξει και η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου ΤΑΑ.

Ενόψει όμως του σοβαρού ενδεχομένου να αναλάβει την διαχείριση του ΤΑΑ Εθνικός μια νέα διοίκηση, η οποία ενδεχομένως και να ζητήσει ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις της απερχόμενης διοίκησης και των χρεών που θα της κληρονομηθούν, είναι προφανές ότι τα παραιτηθέντα μέλη του ΤΑΑ Εθνικός με την κίνησή τους αυτή διαχωρίζουν την θέση τους από τον πρόεδρο Γιάννη Τζίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός έχουν υπάρξει νωρίτερα στην διάρκεια της θητείας της άλλες δύο τουλάχιστον παραιτήσεις, η μία εκ των οποίων μάλιστα ουδέποτε φέρεται να αντικαταστάθηκε από άλλο άτομο. Ανακοινώσεις δεν υπήρξαν, ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό αυτή τη στιγμή η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός να απαρτίζεται από μόλις… δύο μέλη, κάτι το οποίο αντιβαίνει στον αθλητικό νόμο (προβλέπει 3μελή ως 5μελή σύνθεση).

Το πιο μεγάλο ζήτημα όμως έχει να κάνει με το πρόσωπο του προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα, ο οποίος δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι εδώ και κάτι μήνες έχει δικαίωμα να κατέχει τόσο την θέση του προέδρου όσο και γενικότερα την θέση του ακόμα και ως απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΓΣ Εθνικός, λόγω κωλύματος που έχει προκύψει στο πρόσωπό του βάσει του αθλητικού νόμου.

Εξαιτίας αυτού, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η υπογραφή του μπορεί να έχει πλέον νομική ισχύ. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι κινδυνεύουν με ακύρωση όλες οι πράξεις του ως πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου του απολογισμού της (κουτσουρεμένης πλέον) διοίκησής του, τον οποίο καλείται να υποβάλει προς έγκριση στον σώμα της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης…