Προς ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής στα πρωταθλήματα Α1 και Α2 Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Την επαναφορά των play off σκέφτονται στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μετά και από όσα διαδραματίστηκαν στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με την ισοβαθμία μεταξύ ΑΕ Κομοτηνής και Αστέρα Καβάλας.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο ΔΣ της Ένωσης θα συζητηθεί πιθανή αλλαγή στον τρόπο του πρωταθλήματος, καθώς μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να συνταχθούν και να σταλούν στα σωματεία τόσο η γενική προκήρυξη, όσο και οι ειδικές προκηρύξεις για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2015-16.

Με δεδομένο ότι στην Α1 κατηγορία μετέχουν 10 ομάδες σε δύο ομίλους των πέντε θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ούτως ώστε να αγωνιστούν όλες οι ομάδες στη Β’ φάση του πρωταθλήματος που θα είναι αυτά των play off και play out, καθώς όλες οι θέσεις κατάταξης είναι σημαντικές, ειδικά αυτές από την έβδομη θέση και κάτω, καθώς αν από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής υποβιβαστούν τρεις ομάδες από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τότε ακόμα και η έβδομη ομάδα της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία.

Όπως αποκαλύπτει και το kavala-sports, σαν πρώτη σκέψη για τα play off υπάρχει οι δύο πρώτες κάθε όμίλου να αναμετρηθούν χιαστί και οι νικητές να αγωνιστούν στο μεγάλο τελικό με έπαθλο την πρώτη θέση και την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Για τα play out υπάρχει η σκέψη να παίξουν οι τελευταίοι των ομίλων μεταξύ τους και να γίνου χιαστί αγώνες μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου κάθε όμίλου ή να μην αγωνιστούν καθόλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την τρίτη θέση κάθε ομίλου, καθώς η 5η και 6η θέση δεν επηρεάζονται από την πιθανότητα υποβιβασμού και να γίνουν χιαστί αγώνες μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσης της βαθμολογίας των ομίλων. Επίσης play off θα γίνουν πιθανότατα και στην Α2 κατηγορία, με τους νικητές των ημιτελικών να παίρνουν την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Τέλος στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ σκέφτονται να δώσουν νέα αίγλη στο θεσμό του Κυπέλλου, με τη συμμετοχή και των εφτά ομάδων της Ένωσης που τη νέα περίοδο θα αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική. Οι ομάδες αυτές φυσικά δεν θα μετέχουν από την αρχή στο θεσμό, για να μην υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας, αλλά θα περιμένουν να διεξαχθούν κάποιες φάσεις και μετά να αγωνιστούν. Επίσης με δεδομένο ότι οι ομάδες αυτές μετέχουν σε ένα πρωτάθλημα χωρίς πολλές διακοπές οι αγώνες τους θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη.

Σας παραθέτουμε τους ομίλους τόσο στην Α1 όσο και στην Α2 κατηγορία των ανδρών για την περίοδο 2015-16, με δεδομένο ότι όλες αυτές οι ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου:

Α1 Κατηγορία Ανδρών

Α’ Όμιλος                                             Β’ Όμιλος

Αρίων Ξάνθης                                      Αίας Κομοτηνής

Αστέρας Καβάλας                                Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Τιτάνες Δράμας                                    Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

Πανσερραϊκός                                      Θύελλα Φερών

Ρούπελ Σιδηροκάστρου                       Φιλία Ορεστιάδας

 

Α2 Κατηγορία Ανδρών

Α’ Όμιλος                                              B’ Όμιλος

Ηρακλής ή Πάνθηρες Καβάλας             Ηρακλής ή Πάνθηρες Καβάλας

Μακεδόνες Κρηνίδων                            ΑΟ Χρυσούπολης

ΑΕ Δοξάτου                                           Αλέξανδρος Αλεξανδρούπολης

ΑΟ Σερρών                                            Έβρος Σουφλίου

Ηράκλεια Σερρών                                  Σπάρτακος Διδυμοτείχου