Απίστευτες καταγγελίες από την ομάδα της Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης για το… “τουρνουά της ένστασης”

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα του ThrakiSportS σε σχέση με την πρόκριση της ομάδας καλαθοσφαίρισης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Καρδίτσας, αλλά της μη συμμετοχής σε αυτόν λόγω ένστασης που κατατέθηκε σε βάρος της και η οποία έγινε αποδεκτή από την αρμόδια επιτροπή.

Σαν απάντηση στα όσα συνέβησαν, που τράβηξαν και το εντονότατο ενδιαφέρον του κόσμου αφού προκαλεί μια κάποια ίντριγκα να ακυρώνεται ομάδα αστυνομικών για… “παρανομίες” (δηλαδή παραβιάσεις των κανονισμών), ο υπεύθυνος της ομάδας της Ροδόπης ανήρτησε εκτενή απάντηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε, η πλευρά της Ροδόπης θεωρεί ότι τήρησε το fair play και ότι έπεσε θύμα παρασκηνιακών κινήσεων, ενώ χαρακτηρίζει το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών Διευθύνσεων και Σωμάτων Ασφαλείας ως… “το τουρνουά της ένστασης”. Αναλυτικά η ανάρτηση του υπευθύνου της ομάδας της Ροδόπης έχει ως εξής:

Λίγα λόγια για το τουρνουά καλαθοσφαίρισης που λάβαμε μέρος και εισπράξαμε μόνο πικρία στο τέλος .
Αρχικά διαπιστώσαμε πως η αθλητική ένωση βορείου Ελλαδος έκανε πολύ σημαντική δουλεία όσον αφορά την οργάνωση και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος .Δημιούργησε σελίδα ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου για την ενημέρωση των μελών αλλά και η κλήρωση έγινε με μεγάλη διαφάνεια μέσω κλήρωσης μετά από κάλεσμα των εκπροσώπων των ομάδων .Επίσης για πρώτη φορά διακήρυξε προκήρυξη την οποία και σας παραθέτω:
**** Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στην αποστολή της έως πέντε (5) αθλητές από Υπηρεσίες που δεν συμμετέχουν ή επιτρέπουν να αγωνιστεί αλλού , όπου:
α. τρείς (3) άλλης υπηρεσίας ( αστυνομικοί , δημοτικοί αστυνομικοί ή πολιτικό προσωπικό ΕΛ.ΑΣ.)
β. δύο (2) ενστόλους (Π.Υ., Λ.Σ., Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, Στρατιωτικοί,
πλην των στρατευμένων πολιτών).
Εξαιρούνται τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, λόγω ύπαρξης πολλών Διευθύνσεων και πληθώρα προσωπικού, όπου οι παραπάνω αριθμοί μειώνονται σε δύο (2) και ένα (1) αντίστοιχα.
Αν και αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και επιθυμούμε την σύζευξη άριστων σχέσεων, η συμμετοχή πολιτών ως αθλητές , δεν επιτρέπεται διότι θα αλλάξει την δυναμικότητα των ομάδων και θα υπάρξει αλλοίωση των αποτελεσμάτων.
Με την άφιξη στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, ο Υπεύθυνος κάθε ομάδας θα έχει λίστα με τους συμμετέχοντες και φ/φα ταυτοτήτων για αντιπαραβολή των στοιχείων αυτών, αν χρειαστεί. Τα παραπάνω θα κατατίθενται στη γραμματεία ως δελτία .*****
Έτσι λοιπόν έπραξε και η ομάδα μας εκτός από τα 5 μέλη (ΝΤΟΥΡΑΣ ,ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ ,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,,ΚΑΡΑΓΚΕΒΡΟΥΔΗΣ,ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ) είχε και τον Ε/Φ ΣΟΦΑΔΙΤΗ ο οποίος Υπηρετεί στο Α.Τ. ΚΟΡΩΠΙ καθώς και τον πυροσβέστη ΜΑΚΡΗ Δημήτριο ο οποίος αγωνίστηκε μόνο σε δύο αγώνες λόγω επαγγελματικών λόγων ,ενώ στην πορεία προστέθηκε και ο ΧΡΗΣΤΟΥ Βάϊος υπηρετών στο Α.Τ. Φαρκαδώνα .
Όπως διαπιστώνεται η ομάδα μας αποτελείται από 5 αστυνομικούς της Διεύθυνσης μας ,δύο αστυνομικούς άλλων Υπηρεσιών (δικαιούται άλλων ένα) και ένα πυροσβέστη (δικαιούται ακόμη ένα ένστολο με βάση της προκήρυξης ).Σε κανένα αγώνα η ομάδα μας δεν έπαιξε πλήρη με τα 8 άτομα ενώ όπως πληροφορηθήκαμε πολλές ομάδες δεν γνώριζαν την προκήρυξη .
Στο πρώτο αγώνα η ομάδα μας παρατάχτηκε με μόνο έξι παίχτες με την ανταγωνιστική ομάδα της Αλεξανδρούπολης αλλά είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό δύο παιχτών ,του ενός σοβαρά (ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗ) όπου δεν έπαιξε σε άλλον αγώνα και ενός ελαφριού με τελικό νικιτή την ομάδα μας .
Στο δεύτερο αγώνα η ομάδα μας παρατάχτηκε με τους 4 βασικούς (ΕΚΤΟΣ Ο ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ ) και του ΣΟΦΑΔΙΤΗ με την ομάδα του Βόλου . Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ήρθε στα αποδυτήρια της ομάδας μας ο προπονητής του ΒΟΛΟΥ και μας ανέφερε πως έχει στην διάθεση του 14 παίχτες ,φοβούμενος την ένσταση από την πλευρά μας και θέλησε να παίξουν όλοι οι παίχτες του .Αμέσως του διαβεβαιώσαμε ότι εδώ ήρθαμε για να παίξουμε ως συνάδελφοι για ιερό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν έγινε ένσταση με τελικό νικητή την ομάδα μας .(αθλητικό πνεύμα).Βέβαια χαριτολογώντας του ζητήθηκε να μας δώσουν ένα παίχτη για να παίξουν όλοι εξίσου και να χαρούμε το παιχνίδι ,γεγονός που έγινε καθόσον ο Βόλος αποτελεί και τόπο γέννησης μου και τυγχάνει να γνωρίζω πολλούς συναδέλφους .
Στο τρίτο παιχνίδι η ομάδα μας παρατάχτηκε με τους 3 βασικούς παίχτες (ΕΚΤΟΣ Ο ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ και ΝΤΟΥΡΑΣ ) και χωρίς τον ΣΟΦΑΔΊΤΗ. Ο εν λόγω συνάδελφος όπως προαναφέρθηκε υπηρετεί στην Αθήνα αλλά τώρα έχει γονική άδεια για 9 μήνες διαμένοντας στην πόλη των Φαρσάλων ,ο οποίος λόγο οικογενειακής υπόθεσης δεν μπορούσε να έρθει να μας βοηθήσει . Για το λόγο αυτό και τους τραυματισμούς ενημερώσαμε την επιτροπή πως δεν μπορούμε να αγωνιστούμε ,αναφέροντας πως αν δεν αγωνιζόμασταν θα μηδενιζόμασταν με αποτέλεσμα οι δύο προηγούμενες νίκες να μην έχουν πλέον σημασία , αναλογιζομένη και τα έξοδα που κάναμε για να πάμε στο τουρνουά .Για τον λόγο αυτό η ομάδα παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο ( ΝΤΟΥΡΑΣ τραυματισμένος , ,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΑΡΑΓΚΕΒΡΟΥΔΗΣ,ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ και του ΤΕΡΖΙΔΗ Βασίλειου (αστυνομικός) προπονητή της Καβάλας τον οποίο και ευχαριστήσαμε θερμά για την συνδρομή του ώστε να μην μηδενιστούμε . Η ομάδα μας έχασε τον αγώνα ενώ σε πολύ διάρκεια αγωνιζόταν με 4 παίχτες (έξω ο ΝΤΟΥΡΑΣ λόγο τραυματισμού ) .Η ομάδα μας ευχαρίστησε την ομάδα της ΑΘΉΝΑΣ για την τήρηση του fair play παίζοντας συντηρητικά . Επίσης θέλω να προσθέσω ότι στην ομάδα μας έγινε σύσταση να κάνουμε ένσταση στην ομάδα της Αθήνας καθόσον δεν πληρεί τη προκήρυξη της επιτροπής αναφέροντας μας πως μόνο 3 παίχτες υπηρετούν στη Τροχαία ενώ οι άλλοι σε διάφορες Υπηρεσίες της Αττικής .Εμείς όχι μόνο ένσταση δεν κάναμε αλλά αγωνιστήκαμε κανονικά με μόνο 4 παίχτες .
Στο τέταρτο παιχνίδι η ομάδα μας το οποίο έγινε την ίδια ημέρα και απογευματινή ώρα παρατάχτηκε με τους 4 βασικούς παίχτες (ΕΚΤΟΣ Ο ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ) και τον ΣΟΦΑΔΊΤΗ ,χωρίς καμία αλλαγή με 12 ετοιμοπόλεμους αντιπάλους και κόσμο στην εξέδρα .Η ομάδα μας έπρεπε να νικήσει τον αγώνα για να περάσει στη επόμενη φάση γεγονός που έπραξε .Ακολούθως έγινε η κλήρωση και την επόμενη ημέρα παίξαμε με την ομάδα της Καβάλας .
Στο πέμπτο παιχνίδι η ομάδα μας παρατάχτηκε με τους 4 βασικούς παίχτες (ΕΚΤΟΣ Ο ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ ) τον ΣΟΦΑΔΊΤΗ ,τον ΜΑΚΡΗ και τον ΧΡΗΣΤΟΥ όπως ορίζει η προκήρυξη δηλαδή `4 βασικού, δύο (2) άλλων Υπηρεσιών και ενός πυροσβέστη .Καταφέραμε και νικήσαμε την ομάδα της Καβάλας η οποία είχε και τραυματισμό ενός παίχτη του οποίο και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση ,η οποία αξιοπρεπώς μας έδωσε συγχαρητήρια ενώ από ότι ενημερωθήκαμε ήθελε να ενημερωθεί για το αν δύο από τους παίχτες μας ήταν ένστολοι .
Στο έκτο παιχνίδι η ομάδα μας έπαιξε με την αγωνιστική ομάδα των Ιωαννίνων και μετά από κλήρωση όπου την νίκησε δίκαια την ίδια ημέρα και βραδινή ώρα (21:00 ώρα έναρξης ) με τους 4 βασικούς παίχτες (ΕΚΤΟΣ Ο ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ ) τον ΣΟΦΑΔΊΤΗ ,τον ΜΑΚΡΗ και τον ΧΡΗΣΤΟΥ όπως ορίζει η προκήρυξη δηλαδή `4 βασικού, δύο (2) άλλων Υπηρεσιών και ενός πυροσβέστη με τελικό νικητή την ομάδα μας παίζοντας την επόμενη ημέρα στον τελικό . Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η ομάδα των Ιωαννίνων έκανε ένσταση για αντικανονικούς παίχτες αναφέροντας πως 3 παίχτες στην ομάδα μας δεν έχουν δικαίωμα να παίξουν .Η ομάδα μας θεωρητικά παίζει στο τελικό ενώ όλα τα site το αναφέρουν κατηγορηματικά και μάλιστα δίνουν έμφαση στο μικρό αριθμό των παιχτών που αγωνιζόταν σε όλα τα παιχνίδια . Σε καμία περίπτωση η ομάδα μας δεν θα λειτουργούσε αντικανονικά καθόσον μελετήσαμε εμπεριστατωμένα την προκήρυξη και αν το γνωρίζαμε πως κάποιος δεν πρέπει να αγωνιστεί δεν θα έπαιζε .
Επιπρόσθετα σας αναφέρω πως πριν το δικό μας παιχνίδι αγωνιζόταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την Αθήνα ,ή οποία ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε ένσταση για αντικανονικούς παίχτες ,ένσταση την οποία εμείς δεν κάναμε γιατί οι αγώνες κύριοι κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι σε έγγραφα .
Σήμερα περίπου στις 9 ώρα το πρωί με τηλεφώνησε ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης , αξιαγάπητος οικογενειακός μου φίλος για να με επιδώσει απόφαση ότι δεν πρέπει να παίξω στον τελικό αλλά στον μικρό τελικό διότι χρησιμοποιήθηκε παίχτης (ΧΡΗΣΤΟ) που δεν έπρεπε να παίξει καθόσον χρησιμοποιήθηκε στην ομάδα των Τρικάλων .(το συγκεκριμένο δεν το αναφέρει σε καμία παράγραφο η προκήρηξη) .Αμέσως πήγα στο ξενοδοχείο με την προκήρυξη και του ανέφερα κατηγορηματικά ότι αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στην προκήρυξη ,συμφώνησε ότι η προκήρυξη έχει ασάφειες ενώ μου ανέφερε χαρακτηριστικά πως για ηθικούς λόγους (υπάρχει εθιμικό δίκαιο το οποίο και υπερτερεί της προκήρυξης) πρέπει να παίξω στον μικρό τελικό .Επιπρόσθετα μου ανέφερε χαρακτηριστικά την φράση …πως θα αισθανόσουν εσύ αν στο τελικό η Θεσσαλονίκη έβαζε και άλλους παίχτες ,αναφέροντας το όνομα παίχτη από την ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ …..εξάλλου το λέει ξεκάθαρα η προκήρυξη που υπογράφει ο ίδιος … Εξαιρούνται τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, λόγω ύπαρξης πολλών Διευθύνσεων και πληθώρα προσωπικού, όπου οι παραπάνω αριθμοί μειώνονται σε δύο (2) και ένα (1) αντίστοιχα……και ερωτούμαστε :1) για ποιο λόγο δεν μας προστατέψατε πριν την έναρξη του παιχνιδιού με τα ΙΩΆΝΝΕΝΑ αφού ήσασταν στον αγώνα ξέροντας τον κανονισμό ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ο εν λόγο παίχτης ,2) σαν πρόεδρος ενδιαφέρεστε μόνο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης 3) η ένσταση της Θεσσαλονίκης δεν επικυρώθηκε ακόμη καθόσον για ποίο λόγο η ομάδα της Αθήνας παίζει στο μικρό τελικό εφόσον σε όλο το τουρνουά παίζει με αντικανονικούς παίχτες …σε παιχνίδι μας μαζί τους ενώ μας συστήθηκε να κάνουμε ένσταση εμείς δώσαμε δίκαιο αγώνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το χάσαμε δίκαια …. ,4).Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάτι με τις ομάδες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης ,οι οποίες αποτελούν ένα αξιόλογο σύνολο με παίχτες αθλητικούς παίχτες υψηλής κλάσης .5)για ποιο λόγο εφόσον παίζουμε με αντικανονικούς παίχτες δεν αγωνίζεται στην θέση μας η αξιόλογη ομάδα της Καβάλας,6)για ποίο λόγο κατέλαβαμε την δεύτερη θέση στον όμιλο μας εφόσον η ομάδα της Αθήνας παίζει αντικανονικά για να τυγχάνω ευνοϊκότερης θέσης στην κλήρωση και πολλά άλλα εύλογα ερωτήματα . Απλώς αυτά είναι ερωτήματα όχι μόνο της ομάδας μας αλλά και άλλων ομάδων .
Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε για ποιο λόγο δεν παίζουμε στον τελικό (μάλλον υπάρχουν δύο σταθμά ) .
Τέλος για λόγους ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ αποφασίσαμε να μην παίξουμε στον μικρό τελικό αλλά να αποχωρήσουμε πιστεύοντας πως κάτι δεν πήγε σωστά αν στην αρχή μας δείξατε άλλα δείγματα .
Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω με την σειρά, την ομάδα της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα του 5 παίχτες αυτής που αγωνίζονται στην αγωνιστική ομάδα των Φερών που κοντράρει άνετα τους νεώτερους παίχτες των άλλων ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και φυσικά τον ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΌ προπονητή τους,τους ,οποίους και καλώ στη πόλη μας για φιλικό αγώνα ,τους 2 ανταγωνιστικούς παίχτες του βόλου (ΒΛΙΤΣΙΟΣ ΣΤ.,ΣΟΥΛΑΜΑΚΗΣ Μ.) που κοσμούσαν μεγάλες κατηγορίες παλιότερα καθώς και τον φίλο υπεύθυνο και προπονητή κ. ΚΟΧΥΛΑ ενώ τους καλώ και αυτούς στην πόλη μου,τους αθλητικούς παίχτες της Αθήνας που ενώ εμείς αγωνιζόμασταν με 4 παίχτες κάνανε συντήρηση δυνάμεων ,φυσικά τον προπονητή της Καβάλας που ενώ δεν είχε υποχρέωση να έρθει ,έπαιξε μαζί μας ,τους παίχτες της Καβάλας (ΡΟΤΣΑ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ , ΓΟΥΛΑ ) οι οποίοι αποτελούν τους ποιο αγωνιστικούς παίχτες στην περιφέρειας μας καθόσον αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες και τέλος του αγωνιστικούς παίχτες των Ιωαννίνων οι οποίοι είναι πρωταθλητές στο εργασιακό πρωτάθλημα που λαμβάνουν μέρος, αδίκως για μας είναι στον τελικό καθόσον η ομάδα μας έδειξε τις δυνατότητές της μέσα στον αγωνιστικό χώρο .Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό .
Να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τις οικογένειες των 5 βασικών μας παιχτών ,φυσικά και των άλλων 3 , τους οποίους και ταλαιπώρησα τόσες ημέρες , την σύζυγο του ΚΑΡΑΓΚΕΒΡΟΥΔΗ που γιόρταζε ,την κορούλα του ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ που στην ονοματική εορτή της ήταν μακριά ο πατέρας της ,την αδερφή του ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ , την αδερφή του ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗ του οποίου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και τέλος την αδερφή μου για την ονομαστική της εορτή .Φυσικά τον προπονητή μας και φίλο μου Σωτήρη για άψογη δουλεία του ,την οργανωτική του κατάσταση ,την εμψύχωση προς το μέρος μας ,ο οποίος και ενώ εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα έβαλε άδεια να έρθει μαζί μας ,οικειοθελώς χωρίς καμία ανταμοιβή μόνο για τα ιδεώδη του αθλητισμού ,τον πυροσβέστη και εμψυχωτή της ομάδας μας ΜΑΚΡΗ ,ο οποίος λόγο επαγγελματικών λόγων έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια ,αλλά τέλος τον αδερφό, φίλο και MVP του πρωταθλήματος ΣΟΦΑΔΙΤΗ που πετύχαινε πάνω από 40 πόντους σε κάθε μας αγώνα με τον συγκλονιστικό αυτό με τον Βόλο που πέτυχε ρεκόρ 62 πόντων ,επίσης του χορηγούς και την Ένωση μας και συγκεκριμένα την Πρόεδρο μας ,κ.ΤΖΑΤΖΑΝΑ ,ενώ τέλος τους 8 φίλους που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από την Κομοτηνή για να έρθουν να μας δούνε και στην Θεσσαλονίκη τους γυρίσαμε πίσω αναφέροντας όλα τα παραπάνω .
Κύριοι ο θεσμός έχασε πλέον το νόημα , με χαροποιεί το γεγονός όμως κ. Πρόεδρε που αναφέρεται συνεχώς και επανειλημμένα το γεγονός πως το τουρνουά της Ροδόπης που οργάνωσα ήταν το ποιο δίκαιο και καλό ,λυπούμαστε που είδαμε συναδέλφους εχθρούς ,να διαπληκτίζονται ,να μην καλημερίζονται κτλ…..πλέον έχει χαθεί η αξία του αθλητισμού γεγονός το οποίο και ενστερνιστήκατε σήμερα μαζί μου .
Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι το τουρνουά της ΕΝΣΤΑΣΗΣ .
Είμαι στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση ενώ θέλω την επίσημη απάντηση σας .
Ζήτω τα αθλητικά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθε ……………
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Ο υπεύθυνος της ομάδας της Ροδόπης