Photos: Ο Λουτσέσκου ως πόλος έλξης από τα ρουμανικά ΜΜΕ στην Αθήνα και… το sms του Πανόπουλου

Πόλος έλξης από ρουμάνους δημοσιογράφους που διαπιστεύθηκαν για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ξάνθη έγινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο τεχνικός της Ξάνθης μίλησε την επομένη του αγώνα, στο ξενοδοχείο της ομάδας, σε έναν ρουμάνο και μια ρουμάνα δημοσιογράφο, απεσταλμένους από δύο διαφορετικά μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας.

“Πάντα όταν χάνεις έναν τελικό υπάρχει το συναίσθημα της λύπης, όμως την ίδια στιγμή, είναι και κάτι το ιδιαίτερο για εμάς. Υπάρχει υπερηφάνεια. Στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά απέναντι στο φαβορί, τον Ολυμπιακό. Παίξαμε καλύτερα από εκείνους. Όμως γκολ δεν βάλαμε σε καμία εκ των πέντε ευκαιριών που είχαμε. Μετά κάναμε ένα λάθος και δώσαμε… δώρο την διαφορά του ενός γκολ. Ο Ολυμπιακός όμως ακόμα και έτσι δεν… έχτισε κάτι ομαδικό. Ότι έκανε έγινε από ατομικές ενέργειες παικτών σαν τους Τσόρι και Φορτούνη που άλλαξαν το ματς. Αυτό δείχνει και το πόσο καλή ήταν η δική μας παρουσία και τι ποιότητα είχαμε και έχουμε”.

Σε ερώτημα για την πιο δύσκολη στιγμή στη σεζόν, ο Λουτσέσκου απάντησε: “Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό τώρα. Ένιωσα και νιώθω πολύ καλά. Ήταν μία… μοναχική πορεία στην αρχή όμως μέσα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Όλοι ήμασταν με όλους στην ομάδα μέχρι το τέλος. Σχημάτισα μία δυνατή, μία σκληροτράχηλη ομάδα με παίκτες που ένιωθαν και καταλάβαιναν την σημασία και την αξία της. Τώρα θα πρέπει να… ψηλώσουμε τη νέα περίοδο. Να γίνουμε πιο μεγάλοι ως ομάδα και να βρεθούμε στον δρόμο της πιο μεγάλης βελτίωσης και ανάπτυξης”.

Όταν ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε από τους ρουμάνους συναδέλφους του για το “αφεντικό” της ομάδας, την συνεργασία μαζί του και τις συχνές αλλαγές προπονητών, απάντησε: “Έχω ακούσει όλων των ειδών τις φήμες για το ‘αφεντικό’ της ομάδας. Πληροφορίες και τόσα άλλα… Εγώ είχα εξαιρετική επαφή μαζί του. Μιλήσαμε 20 φορές μέσα στην χρονιά και βρεθήκαμε και άλλες 4 – 5 φορές εκτός δουλειάς. Προς το παρόν δεν προσπάθησε να εφαρμόσει τις τακτικές του πάνω σε παίκτες. Κάποιες φορές που βρεθήκαμε, αναλύσαμε τα της ομάδας και κάθε αγώνα. Εγώ του εξήγησα τις ιδέες μου για την ομάδα και τις αποφάσεις μου. Είπε την άποψή του, όμως δεν είναι ο τύπος του ιδιοκτήτη που… μπουκάρει στα αποδυτήρια, ρίχνει την πόρτα στον… τοίχο και ασκεί πίεση στον προπονητή. Δεν ξέρω το τι μπορεί να έγινε πριν πάω εγώ εκεί. Εμένα δεν μου ζητήθηκε ποτέ κάτι και ποτέ δεν αισθάνθηκα πως επιχείρησε να με επηρεάσει ή να μου αλλάξει τις αποφάσεις μου για την ομάδα. Ακόμα και μετά τον τελικό μου έστειλε ακόμα και sms για να με συγχαρεί για την προσπάθεια, την εμφάνιση και την δουλειά μας”.

Δείτε φωτογραφίες από τις συνεντεύξεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, όπως τις κατέγραψε ο φακός του ThrakiSportS…