Επιβεβαίωση Ρόκα: Κλήθηκε στην Εθνική Ισπανίας ο “Κομοτηναίος” Βιδάλ, παραμονή του τελικού του Europa!!!

Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, κάλεσε τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού και νυν της Σεβίλης Αλέις Βιδάλ, αλλά και τον τερματοφύλακα των «ροχιμπλάνκος», Σέρχιο Ρίκο, για πρώτη φορά στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της 14ης Ιουνίου με τη Λευκορωσία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Με την πρόσκληση των Βιδάλ και Ρίκο γίνονται τρεις οι παίκτες της Σεβίλης στην αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης, στην οποία έχει κληθεί ακόμη και ο Βιτόλο, κάτι που αποτελεί επιβράβευση για την εξαιρετική σεζόν που διάγει η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ. Η τιπλή αυτή κλήση δίνει παράλληλα ώθηση στην Σεβίλλη, ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης  με την ουκρανική Ντνιεπρ στη Βαρσοβία, για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η πρόσκληση του Βιδάλ στην Εθνική Ισπανίας επιβεβαιώνει άμεσα τον πρώην συμπαίκτη του και νυν προπονητή του Πανθρακικού Μάνουελ Ρόκα, ο οποίος είχε… “ποντάρει” σε αυτήν την πρόσκληση.

Η Ισπανία είναι δεύτερη στον τρίτο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 με 12 βαθμούς σε πέντε αγώνες, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Σλοβακία, η οποία νίκησε τον Οκτώβριο 2-1 τους «φούριας ρόχας» στη Ζίλινα, και τρεις βαθμούς μπροστά από την τρίτη Ουκρανία. Οι Ίβηρες υποδέχονται τη Σλοβακία τον Σεπτέμβριο, σε ένα ματς που ενδέχεται να κρίνει το ποια ομάδα θα προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης στη Γαλλία ως πρώτος του γκρουπ.

Οι 24 παίκτες που έχει καλέσει ο Ντελ Μπόσκε θα συγκεντρωθούν στη Μαδρίτη στις 8 Ιουνίου και θα δώσουν τρεις ημέρες μετά φιλικό αγώνα με την Κόστα Ρίκα στην πόλη Λεόν, προτού αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία. Αναλυτικά η αποστολή: Κασίγιας, Ντε Χέα, Ρίκο, Χουανφράν, Καρβαχάλ, Μπαρτρά, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπερνάτ, Μπούσκετς, Χοσέ, Κόκε, Νολίτο, Καθόρλα, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Ίσκο, Βιδάλ, Σίλβα, Μοράτα, Αλκαθέρ, Βιτόλο, Πέδρο, Πικέ.