Έφτασαν στον τελικό του Πανελληνίου αλλά ακυρώθηκαν λόγω… παρανομίας οι Αστυνόμοι της Ροδόπης!!!

Στον τελικό του 12ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομίας και Σωμάτων Ασφαλείας κατάφερε να φτάσει η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, αλλά τελικά δεν αγωνίστηκε ποτέ σε αυτόν καθώς…  ακυρώθηκε λόγω “παρανομίας”, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή.

Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη της στον ημιτελικό επί της αντίστοιχης των Ιωαννίνων με 75-50 και ενώ ετοιμαζόταν να παίξει τελικό, τα Ιωάννινα κατέθεσαν ένσταση.

Η επιτροπή της διοργανώτριας αρχής έκρινε αντικανονική τη συμμετοχή τριών αθλητών των Θρακιωτών και έτσι, κάνοντας (αδίκως σύμφωνα με τους Θρακιώτες)  αποδεκτή την ένσταση, οι Ηπειρώτες πήραν τη νίκη με 20-0 α.α. και την πρόκριση στον τελικό, όπου ηττήθηκαν εύκολα.

Η ομάδα της Ροδόπης ξεκίνησε το τουρνουά στον όμιλο με το Θρακιώτικο ντέρμπι, όπου νίκησε την ομάδα της Αλεξανδρούπολης με 80-63, στη συνέχεια επικράτησε της ομάδα του Νομού Μαγνησίας, ηττήθηκε από την Αθήνα και στη συνέχεια νίκησε τα Τρίκαλα. Στα τέσσερα αυτά παιχνίδια του ομίλου αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες για τους οποίους υπήρξε τιμωρία στην συνέχεια, δεν είχαν αγωνιστεί.

Στον προημιτελικό η Ροδόπη νίκησε την Καβάλα 92-81, ενώ όπως προαναφέρθηκε στον ημιτελικό, επικράτησαν των Ιωαννίνων με 75-50 (αλλά τελικά μηδενίστηκε).

Στον άλλο ημιτελικό και πρόωρο τελικό η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στην παράταση 92-85 την ομάδα της Αθήνας. Στον τελικό, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας της Ροδόπης, η Θεσσαλονίκη κέρδισε τα Γιάννενα και 68-44 και αντιλαμβανόμαστε ότι χάθηκε η ευκαιρία για την κατάκτηση του στέμματος από τους Κομοτηναίους.

Η σύνθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης στο τουρνουά: Ντουρας Αθανάσιος, Μαρκόπουλος Γρηγόρης, Καραγκιβρουδης Δημήτρης, Κραβαρίτης Βασίλης, Σοφαδίτης Βασίλης, Τσιαντούλης Στέλιος

Οι αγώνες διεξήχθησαν από τις 18 έως τις 22 Μαΐου 2015 στην Καρδίτσα και έφερε την ονομασία «Δημήτριος Κορώνης» στη μνήμη του πρόωρα χαμένου αστυνομικού και αθλητή. Στο τουρνουά πήραν μέρος περισσότεροι από 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες και μετείχαν 19 ομάδες που αποτελούν αριθμό ρεκόρ.

Διεξάχθηκαν συνολικά 44 αγώνες στα κλειστά γυμναστήρια της Καρδίτσας, του Παλαμά και των Σοφάδων, αλλά το κλίμα ανάμεσα στις ομάδες, περιέργως ήταν εντονα τεταμένο και υπήρχε έντονη καχυποψία για τους αντιπάλους και πολλές ομάδες απειλούσαν με εντάσεις.