Τι είπε ο Λουτσέσκου όταν μάζεψε μετά τον τελικό όλους τους παίκτες στο γήπεδο και τους μίλησε

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μετά το τέλος του τελικού του κυπέλλου και ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύριζαν την κατάκτηση του τροπαίου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μάζεψε όλα τα μέλη της αποστολής της Ξάνθης μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επί ένα δίλεπτο περίπου τους μιλούσε.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι διάφορες συζητήσεις και τα σενάρια για όσα είπε. Ωστόσο αυτό που είπε ήταν λόγια καρδιάς, παρηγοριάς αλλά και… προστασίας προς τους απογοητευμένους παίκτες του, όπως θα όφειλε να μιλήσει ένας πατέρας στα παιδιά του μετά από μια αποτυχία. Με την διαφορά ότι αυτό που έκανε η Ξάνθη δεν ήταν αποτυχία.

Μάλιστα, ο Λουτσέσκου δεν θέλησε να μιλήσει μόνο στους παίκτες. Ζήτησε να είναι εκεί όλοι. Και ήταν! Από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Παπαδημητρίου και τον τιμ μάνατζερ Γιώργο Κασναφέρη μέχρι τους γυμναστές, τους φροντιστές, τους γιατρούς. Όλο το τιμ, γιατί όλοι μαζί συναποτελούσαν (και συναποτελούν) την οικογένεια της Ξάνθης.

Ένας από τους αυτήκοους μάρτυρες αυτής της συγκλονιστικής και σπάνιας στιγμής μας αποκάλυψε τα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου προς τους παίκτες αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του τιμ της ομάδας:

“Ξέρω πώς αισθάνεστε, και εγώ το ίδιο αισθάνομαι. Δεν έχω μάθει ούτε εγώ να χάνω σε τελικούς, αλλά μέσα στην ζωή είναι και τα άσχημα αποτελέσματα. Όλοι θέλαμε το κύπελλο. Λάθη γίνονται και πάντα θα γίνονται, για αυτό δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς. Από τα λάθη αυτά οφείλουμε να μαθαίνουμε. Τα όσα καταφέραμε, το ταξίδι που κάναμε, ήταν πολύ σημαντικό και πλέον έχει σημασία να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να δούμε ενωμένοι την επόμενη μέρα. Μέσα από τέτοιες ήττες μπορούμε να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να είστε υπερήφανοι για την πορεία σας και που φέρατε τόσο κόσμο εδώ. Οπωσδήποτε πρέπει να πάτε ξανά να τους ευχαριστήσετε για την παρουσία τους εδώ”.

Δειτε την στιγμή όπως την κατέγραψε ο Θέμης Καίσαρης από την τηλεοπτική μετάδοση μέσω της υπηρεσίας Vine.

https://vine.co/v/eqgv7h00I0D