Όσα έγιναν στην ισοπαλία των Προσκυνητών με Νέστο που βάζει… φωτιά στο φινάλε!

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν όλα, σχετικά με το ποια ομάδα θα ανέβει στην Γ’ Εθνική κατηγορία μέσα από την διαδικασία των μπαράζ ανόδου, μετά την χορταστική ισοπαλία με 2-2 τις Δόξας Προσκυνητών με τον Νέστο Χρυσούπολης στο Ενωσιακό γήπεδο της Κομοτηνής.

Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Καβάλας που για πρώτη φορά φέτος δέχτηκαν δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, λίγο έλειψε να γνωρίσουν την πρώτη ήττα στην χρονιά, μετά την πρώτη ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική με το Άβατο, και πλέον έχουν… άγχος για την τελευταία αγωνιστική και το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Διδυμοτείχου που θέλουν μόνο τη νίκη για να επιστρέψουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Από την άλλη, η Δόξα Προσκυνητώνστο δευτερο εντος εδρας παιχνιδι της, ούτε αυτή την φορά γεύθηκε την νίκη αλά πήρε βαθμό κόντρα στη δυνατή και πρωτοπόρο ομάδα του Νέστου. Παρά την αρκετή ζέστη, έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με αρκετό σασπένς, αφού είχαμε τέσσερα γκολ και τέσσερις φορες εναλλαγή στο σκορ.

Στο παιχνίδι η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη μπήκε πάρα πολύ δυνατά δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών στο πρώτο 20λεπτο, κυρίως με τον Δεσύλλα και τον Μαχαιρούδη με κεφαλιές, ενώ πέρα από την αστοχία των φιλοξενούμενων σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τερματοφύλακας της Δόξας Παπαδόπουλος που «κατέβασε ρολά». Στο 39’ η πίεση του Νέστου τελικά καρποφόρησε αλλά χωρίς να στεφθεί σκόρερ κάποιος καβαλιώτης, αφού είχαμε αυτογκολ: στο σουτ που θα πιάσει ο Μαχαιρούδης η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και καταλήγει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-1.

Όπως στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να … τιμωρούν τους αντιπάλους τους. Η Δόξα άρχισε να απειλεί μετά το 60′ και έχασε καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει στο 67′ με τον Ζουμπιάδη και στο 70′ με τον Τρίχα. Τελικά πέτυχε την ανατροπή πέτυχαν αρχικά στο 72’ ο Βάσκος που φέρνει το παιχνίδι στα ίσια με κεφαλιά από κόρνερ του Τρίχα και μόλις 3 λεπτά αργότερα ο Γιαννακίδης που είχε μπει ως αλλαγή με εκπληκτική ατομική ενέργεια, καθώς έκανε μια κούρσα από δεξιά και με καλό γωνιακό σουτ ανέτρεψε την κατάσταση για το 2-1.

Στο 87’ ο Νέστος κατάφερε να φέρει το ματς εκ νέου στην ισοπαλία με τέρμα του Ζγκούρι, ενώ μάλιστα οι Καβαλιώτες θα μπορούσαν να πετύχουν τη νίκη μια και μέσα σε διάστημα 5 λεπτών (μαζί με τις καθυστερήσεις) έχασαν τρείς μεγάλες ευκαιρίες. Η πιο κλασική από αυτή με τον Δεσύλλα που μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα δεν βρήκε δίχτυα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σημαιάκης από την Χαλκιδική, με βοηθούς τους Γούτα(Χαλκιδική) και Τσακίρη(Δράμα).

Αν έμπαινε το γκολ στο τέλος, ο Νέστος θα ανέβαινε από σήμερα. Πάντως η ισοπαλία λίγη διαφορά έχει για τον Άρη Αβάτου σε σχέση με πιθανή ήττα του Νέστου, όπως φαινόταν μέχρι το 87′ αφού και πάλι για να ανεβούν οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Ξάνθης θα απαιτούνταν στραβοπάτημα του Νέστου απέναντι στην ΑΕ Διδυμοτείχου την άλλη εβδομάδα.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ( Γιάννης Κλειτσιώτης): Παπαδόπουλος, Δελιβοζάκης, Ραμαντάνης, Τζομιάδης, Ζάνταλης, Τρίχας, Τσιώνης, Ντράτσι(55’ Γιαννακίδης), Σταύρου(80’ Κυριακίδης), Βάσκος, Λιάρος(90’ Ξενάκης)

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ(Νίκος Καραμπετάκης): Καραβελίδης, Στέρεφ, Γαμβρελής, Μανούκος(75’ Σακκόπουλος), Σιαματάς, Παπαδάτος, Τσέκος(57’ Χασάνογλου), Γκατζολάρι, Μαχαιρούδης, Κούτεφ(70’ Ζγκούρι), Δεσύλλας.