Όσα έγιναν στην επιβλητική νίκη του Αβάτου επί του Διδυμοτείχου

Εξαιρετικό παιχνίδι με τέσσαρα γκολ, δύο δοκάρια και αρκετές καλές στιγμές στο γήπεδο της Φελώνης με τον Άρη Αβάτου να κερδίζει την ΑΕ Διδυμοτείχου με το ευρύ 4-0, μια στροφή πριν το τέλος των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική και την διαφαινόμενη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεύτερη θέση για τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης. Ωστόσο το νέο στραβοπάτημα του Νέστου δημιούργησε ελπίδες ανόδου.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1’ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο το σουτ του Σαρηγιαννίδη κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ευαγγελίδη. Ό,τι δεν κατάφερε με την έναρξη του αγώνα το πέτυχε στο 10’ η ομάδα του Αβάτου, όταν μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια του Λαζαρίδη που την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Χριστοφορίδη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η προσπάθεια να αντιδράσει η ομάδα του Διδυμοτείχου ήταν άμεση και αφού αρχικά στο 11’ είδε τον Μπαϊρακταρίδη να απομακρύνει πάνω στην γραμμή το σουτ του Κούρτ έχασε τρομερή ευκαιρία να πετύχει το γκολ… της χρονιάς, όταν στο 13’ ο Ιντζές έκανε την σέντρα ο Κούρτ έπιασε το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Ράπτη. Και αφού κατάφερε να βγει αλώβητη από την πίεση των φιλοξενούμενων η ομάδα της Ξάνθης διπλασίασε τα τέρματα της με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χριστοφορίδα, πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Ευαγγελίδη.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο από νωρίς η ομάδα του Αβάτου κατάφερε να σκοράρει, με τον Χριστοφορίδη να πετυχαίνει χατ-τρικ φτάνοντας τα 7τέρματα στα μπαράζ, όταν μετά από σέντρα του Σαρηγιαννίδη με κεφαλιά έκανε το 3-0. Το τελικό 4-0 σημείωσε στο 87’ ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης που πήρε την εξαιρετική πάσα του Παρσαντανιάν βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΕΔ και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Διαιτητής ήταν ο Χρήστος Τσαλουχίδης από το Κιλκίς, με βοηθούς τους Νίκο Τζαμπαζάκη(Κιλκίς) και Άγγελο Ζήρδα(Δράμα).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ(Χρήστος Σαμαράς): Ράπτης, Γιαννακούδης, Καρασερίδης(69’ Κυριαζίδης), Κομεσίδης, Μπαϊρακταρίδης(63’ Βασιλειάδης Μπ.), Κοντομιχάλης, Σαρηγιαννίδης, Παρσαντανιάν, Γκέκας(79’ Ελμασίδης), Λαζαρίδης, Χριστοφορίδης

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Χρήστος Μαυράκης): Ευαγγελίδης, Θεμελάκης, Ζιαριτούδης(85’ Πατσιαλάκης), Τζανετάκος, Γκατσιούδης(65’ Ψαρράς), Παυλίδης, Μεμούρης Παπούδης, Κουρτ Τζιχάντ, Γιαννόπουλος, Ιντζές(85’ Χρηστίδης).