Από το Πεκίνο στο Χένγκελο της Ολλανδίας ο Κώστας Μπανιώτης

Eλληνικό και μάλιστα και θρακιώτικο χρώμα χρώμα θα έχει το μίτινγκ στο Χένγκελο της Ολλανδίας την Κυριακή (24/5). Η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Λούης Τσάτουμας και ο Κώστας Μπανιώτης αγωνίζονται στο καλό μίτινγκ.

Ο Κώστας Μπανιώτης που έκανε μια μέτρια για τις δυνατότητές του πρεμιέρα στον ανοιχτό την περασμένη Τετάρτη στο Πεκίνο, θα επιχειρήσει στο ύψος να βελτιώσει τη φετινή επίδοση του με 2,20μ. Ο κομοτηναίος άλτης θέλει να επαναλάβει το όριο του 2.29μ που του έχει δώσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αν το κάνει, θα εξασφαλίσει το εισιτήριο και για το Ρίο.

Για τον Τσάτουμα αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του στον ανοιχτό στίβο. Φυσικά έχει την κορυφαία ατομική επίδοση από όλους (σ.σ. 8,66μ. από τις 2 Ιουνίου του 2007) και θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τον κορυφαίο σύγχρονο δεκαθλητή Άστον Ίτον (σ.σ. ατομικό ρεκόρ 8,23μ. και 7,93μ. φέτος) που δοκιμάζει στο μήκος.

Στο μήκος θα αγωνιστεί και ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα τα τελευταία δύο χρόνια,ο Γερμανός Παραολυμπιονίκης Μάρκους Ρεμ. Η γερμανική ομοσπονδία δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014, αλλά φέτος δύσκολα θα τον σταματήσει να διεκδικήσει το εισιτήριο για το παγκόσμιο στο Πεκίνο.

Όσο για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, μια εβδομάδα μετά το 4,73μ. στο Diamond League της Σαγκάης, την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας στον ανοιχτό στίβο (σ.σ. ως πανελλήνιο ρεκόρ μετράει το 4,80μ. στον κλειστό), θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τα μεγάλα άλματα απέναντι σε καλές αντιπάλους όπως είναι η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ και η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουτζ.