Ημέρα κρίσης στα μπαράζ! Το απόγευμα Νέστος-Άβατο και Διδυμότειχο-Προσκυνητές (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα των μπαράζ, με το παιχνίδι ανάμεσα στο Νέστο Χρυσούπολης και τον Άρη Αβάτου να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα και ενδεχομένως να αναδεικνύει και την ομάδα που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική.

Ο Νέστος με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχει το απόλυτο των εννέα βαθμών. Το Άβατο με δυο νίκες είναι δεύτερο. Έχει ηττηθεί μόνο στην έδρα του, προ δεκαημέρου, στην πρεμιέρα, από τον Νέστο με 2-0. Κατά συνέπεια ο Νέστος παίζει για δύο αποτέλεσματα, εναλλακτικά και για τρία. Το Άβατο θέλει μόνο νίκη.

Αν το Άβατο κερδίσει, τότε πιάνει στην πρώτη θέση το Νέστο και θα έχει σημασία το σκορ. Αν είναι με ένα γκολ διαφορά και οι ομάδες συνεχίσουν με τα ίδια αποτελέσματα μέχρι τέλους, τότε ο Νέστος θα έχει προβάδισμα. Αν είναι με τρία, θα έχει το Άβατο. Αν είναι με δύο, τότε θα υπάρχει νέα ισοβαθμία και θα μετράει η συνολική επίθεση που αυτή τη στιγμή ευνοεί τους Καβαλιώτες.

Ο Νέστος φυσικά ευνοείται και σε ισοπαλία, αφού διατηρεί την διαφορά των τριών βαθμών (που θα είναι ουσιαστικά τεσσάρων αφού θα υπερτερεί τότε και σε ισοβαθμία) ενώ αν νικήσει, εξασφαλίζει και μαθηματικά από απόψε την άνοδο. Στην περίπτωση αυτή η διαφορά θα πάει στους έξι πόντους και δεν θα καλύπτεται ό,τι και αν συμβεί στο μέλλον, αφού θα απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές.

Μπροστά σε αυτό το ματς, περνά σε δεύτερη μοίρα η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕ Διδυμοτείχου και την Δόξα Προσκυνητών. Οι δυο ομάδες έχουν χάσει κάθε ελπίδα για άνοδο, έχουν από έναν βαθμό (αυτόν που μοιράστηκαν στην πρεμιέρα) και ουσιαστικά θα αγωνιστούν για το γόητρο, προκειμένου να αποφύγουν την τελευταία θέση. Και τα δύο παιχνίδια ξεκινούν στις 17:00 το απόγευμα και θα υπάρχει LIVE ενημέρωση από το ThrakiSportS.