Δραματικές εξελίξεις στον Εθνικό! Παραιτήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού τμήματος!!!

Ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης περί “αναληθών δημοσιευμάτων” που δεν κατονομάζονται και απειλών για αγωγές και μηνύσεις, έσκασε σαν βόμβα η είδηση περί παραίτησης σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού.

Η παραίτηση έρχεται μία ημέρα μετά από ένα πολύωρο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Εθνικού, που είχε ως βασικό αντικείμενο την κατανομή μεταξύ των τμημάτων της πίτας της επιχορήγησης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Εκεί λέγεται ότι βγήκαν… μαχαίρια από τους εκπροσώπους των διαφόρων τμημάτων, που ο καθένας διεκδικούσε για το δικό του το υψηλότερο δυνατό ποσό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από το 70% των χρημάτων πήγε στο τμήμα βόλεϊ, που τυγχάνει επαγγελματικό, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα. Αυτό που είναι φυσιολογικό να αντιδρά περισσότερο είναι το ποδόσφαιρο, που τυγχάνει ερασιτεχνικό τμήμα (η Γ’ Εθνική είναι Ερασιτεχνική άλλωστε), το οποίο περιορίστηκε σε μονοψήφιο αριθμό χιλιάδων ευρώ από την επιχορήγηση.

Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό και με κάποιες κινήσεις που λέγεται ότι γίνονται για να ενεργοποιηθούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα ισχυροί παράγοντες, είχε κατά τα φαινόμενα ως αποτέλεσμα να προκύψει το βράδυ της Τετάρτης αυτή η σύσσωμη παραίτηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού. Η απόφαση κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, όπως μαρτυρά η αναφορά περί “πολύωρης συνεδρίασης”, ωστόσο ήταν ομόφωνη.

Την ανακοίνωση της παραίτησης έκανε από τον λογαριασμό που διατηρεί στο facebook το ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, υποδεικνύοντας πιθανότατα και την διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και την κεντρική διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το διοικητικο συμβουλιο του ποδοσφαιρικου τμηματος του Εθνικου Αλεξανδρουπολης,μετα απο μια πολυωρη συνεδριαση,αποφασισε ομοφωνα να θεσει την παραιτηση ολων των μελων του,στην διαθεση του κεντρικου συλλογου του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ.
Ετσι πιστευουμε πως θα δωθει ο απαραιτητος χρονος στους ενδιαφερομενους,που θα θελησουν να αναλαβουν την διοικηση του τμηματος.
Η απερχομενη διοικηση θα παραδωσει τον διοικητικο και οικονομικο της απολογισμο στις 1/6/2015.