Οι τέσσερις τελικοί που σφύριξε ο Κασναφέρης και η άγνωστη παράδοση που δείχνει… ήττα του Ολυμπιακού

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Γιώργος Κασναφέρης πέρα από επιτυχημένος τιμ μάνατζερ στην ομάδα της Ξάνθης, καθώς ανήκει πλέον στα στελέχη που με τον τρόπο τους συνέβαλαν και αυτά, ο καθένας από τον τομέα του, στο να φτάσει η Ξάνθη στον πρώτο τελικό της ιστορίας της, αποτελούσε για πολλά χρόνια και μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτός είναι ο πέμπτος τελικός Κυπέλλου της ζωής του, με το παράδοξα να είναι πως πάντα έβρισκε μπροστά του… τον Ολυμπιακό!

Ο47χρονος τιμ μάνατζερ της Ξάνθης ξεκίνησε να ασχολείται με την διαιτησία το 1985, ενώ από το 1996 ήταν διαιτητής Α’ Εθνικής (μέχρι και το 2008 όταν και σταμάτησε την ενασχόληση του με την διαιτησία). Ο  Κασναφέρης έχει σφυρίξει, λοιπόν, συνολικά σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου, και βρίσκεται στην δεύτερη θέση των διαιτητών με τους περισσότερους τελικούς, δύο λιγότερους από τον Σωτήρη Ασπρογέρακα.

Ο πρώτος τελικός που σφύριξε ο “Κάσνα” ήταν το 2001 στο «Νίκος Γκούμας» με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 4-2 τον Ολυμπιακό σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Το 2004 ο τιμ μάνατζερ της Skoda κλήθηκε να σφυρίξει ξανά σε τελικό, οπού ξανά μετείχε ο Ολυμπιακός, που έχασε και αυτήν την φορά από τον Παναθηναϊκό με 3-1 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Και εκεί που στον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως ο Κασναφέρης δεν τους φέρνει… «γούρι», ήρθε ο τελικός του 2005 οπού ο Κασναφέρης ήταν και πάλι διαιτητής και σφύριξε στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού επι του Άρη με 3-1 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (σε έναν τελικό στον οποίο είχε φτάσει πολύ κοντά η Ξάνθη, η οποία είχε αποκλειστεί στον ημιτελικό από τον υποβιβασμένο τότε Άρη).

Το 2008, ουσιαστικά στο κύκνειο άσμα του ως διαιτητής, ο Κασναφέρης ορίστηκε να διευθύνει εκ νέου τελικό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Άρη (φωτό). Αυτός ήταν ο τέταρτος τελικός Κυπέλλου της καριέρας του και το τελευταίο του ματς ως διαιτητής, όπου μάλιστα τιμήθηκε και από τις δύο ομάδες για την προσφορά του στον χώρο, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν με 2-0 στο Καταυνζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Τέσσερις λοιπόν οι τελικού του Κάσναφέρη και ο απολογισμός δύο νίκες και δύο ήττες  για τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο «Κάσνα» θα συναντήσει τον Ολυμπιακό σε τελικό στο ΟΑΚΑ, και φυσικά η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε τελικό όχι ως διαιτητής αλλά ως παράγοντας ομάδας και συγκεκριμένα ως τιμ μάνατζερ της Ξάνθης.

Και αν δούμε την παράδοση του Κασναφέρη, τότε το κύπελλο μάλλον έχει αρχίσει ήδη να ανηφορίζει προς την Θράκη. Και τα δύο τρόπαια που πήρε ο Ολυμπιακός σε ματς με τον Κασναφέρη τα πήρε εκτός Αττικής, απέναντι στον Άρη. Τώρα ο Άρης λείπει… Και το πιο σπουδαίο; Ο τελικός διεξάγεται και πάλι στην Αθήνα…