“Αλλάζει” η εικόνα του ΔΑΚ Ξάνθης με εργασίες ανακατασκευής! Όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ

Θετικά μηνύματα προέκυψαν από τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδη μέλη της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ ΑΜ-Θ με εκπροσώπους του Δήμου Ξάνθης, στη σύσκεψη που αφορούσε την ανάπτυξη των αγωνισμάτων στίβου στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τα έργα που θα γίνουν στο ΔΑΚ Ξάνθης.

Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ξάνθης και είχε ως θέμα την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή και την ιεράρχηση των προβλημάτων του δημοτικού σταδίου Ξάνθης, για τη διεξαγωγή αγώνων στίβου. Σε αυτήν παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλης Τσέπελης και η αντιδήμαρχος αθλητισμού κα. Δέσποινα Παρτσαλίδου και μέλη του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αλλά και του ΔΣ του ΟΦΚΑ Ξάνθης.

Συγκεκριμένα οι παράγοντες των σωματείων στίβου της περιφέρειας που βρέθηκαν στη συνάντηση της Τρίτης ήταν οι: Πασχάλης Μπούμπας (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ), Δημήτριος Μακρής (Σέρρες), Ιωάννης Μυστακίδης (Πολυνίκης Δράμας), Αναστάσιος Ιωαννίδης (Φίλιππος Καβάλας), Ιωάννης Λιούμπας (Σέρρες/εκπρόσωπος ΣΕΓΑΣ), Σάββας Νικολαΐδης (Χρυσούπολη), Κώστας Κεπεσίδης (ΣΕΓΑΣ), Ευάγγελος Πατσαμάνης (πρόεδρος ΟΦΚΑ Ξάνθης) και τα μέλη του ΔΣ του ΟΦΚΑ Δημοσθένης Δάγκας, Γεώργιος Τζάστας και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα με τους συμμετέχοντες να συζητούν για περισσότερη από μία ώρα θέματα και προτάσεις που είχαν ως προοπτική την ανάπτυξη του στίβου και τη διεξαγωγή διασυλλογικών αγώνων στα στάδια της ευρύτερης περιφέρειας.

Ο κ. Τσέπελης ξεκινώντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι με το που ανέλαβε τη θέση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα για ΔΑΚ, κλειστό «Αλ. Μπαλτατζής» και το κολυμβητήριο και τόνισε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η Ένωση των σωματείων στίβου ΣΕΓΑΣ της ΑΜΘ. Από την πλευρά της η κα. Παρτσαλίδου παρουσιάστηκε θετική στα ζητήματα που τέθηκαν υπογραμμίζοντας ότι πρέπει πρώτα να βγουν οι σχετικές αδειοδοτήσεις για το στάδιο κι έπειτα θα μεριμνήσει για να προωθήσει τα αιτήματα στο δημοτικό συμβούλιο. Αμφότεροι οι δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης παρουσιάστηκαν ενημερωμένοι για τις επιτυχίες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα από Ξανθιώτες αθλητές και εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους στον ΟΦΚΑ γι’ αυτές.

Εξίσου σημαντική εξέλιξη ήταν αυτή που αφορούσε το ΔΑΚ Ξάνθης και τις εργασίες που θα γίνουν εκεί το επόμενο διάστημα και θα βοηθήσουν στο να γίνεται καλύτερη και πιο οργανωμένη δουλειά από τους αθλητές στίβου που προπονούνται εκεί καθημερινά, ενώ απώτερος στόχος είναι η διοργάνωση και φιλοξενία επίσημων αγώνων υψηλού επιπέδου στο στάδιο.

Στο δημοτικό στάδιο αναμένεται να γίνει μία ανανέωση με επισκευή του ελαστικού τάπητα, ανακατασκευή της αίθουσας για βάρη που βρίσκεται κάτω από την κερκίδα και αγορά/τοποθέτηση στρώματος για άλμα εις ύψος, αντίστοιχου στρώματος για άλμα επί κοντώ, βατήρων εκκίνησης κ.α.

Έτσι το ΔΑΚ θα μπορεί να καλύπτει τις προδιαγραφές και απαιτήσεις για τη φιλοξενία αγώνων στίβου. «Αυτή τη στιγμή με τα μέσα που έχουμε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αγώνες μικρών κατηγοριών και τοπικού επιπέδου, όμως εφ’ όσον γίνουν οι εργασίες και αποκτηθούν τα όργανα στίβου θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε αγώνες μεγαλύτερης εμβέλειας, όπως πανελλαδικούς αλλά ακόμη και διεθνείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΦΚΑ Ξάνθης κ. Ευάγγελος Πατσαμάνης.

Ο Ξανθιώτης αθλητικός παράγοντας τόνισε επίσης ότι η ΕΑΣ ΑΜΘ του ΣΕΓΑΣ είναι από τις κορυφαίες τόσο σε ενεργά σωματεία όσο και σε επιτυχίες αθλητών πανελλαδικά, κάνοντας μία συνοπτική αναφορά σε διακρίσεις που έχουν σημειώσει αθλητές από την περιοχή σε Ελλάδα και εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότι για να ξεκινήσουν τα έργα θα πρέπει να έχει βγει η άδεια λειτουργίας του ΔΑΚ, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ για την αγορά των οργάνων στίβου θα γίνει η σχετική έρευνα από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ ώστε να βρει συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις κι έπειτα να εγκριθούν οι δαπάνες. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να δουν την πρόοδο των εργασιών.

synantisi1 synantisi4 synantisi2 synantisi3