Λουκέτο τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης

Από το κακό στο χειρότερο φαίνεται να πηγαίνουν τα πράγματα αναφορικά με το πολύπαθο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης, αφού όχι μόνο το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου θέρμανσης του νερού φαίνεται να πηγαίνει στις… καλένδες, αλλά έχει ανακύψει και άλλο ζήτημα, αναφορικά με τον καθαρισμό του νερού της δεξαμενής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Θράκη» η αρμόδια αντιδήμαρχος Δέσποινα Παρτσαλίδου, «το πρόβλημα αυτή τη στιγμή που κρατά κλειστό το κολυμβητήριο δεν είναι μόνο οι επικείμενη έναρξη των εργασιών. Άλλωστε δουλειά από τα συνεργεία γίνεται ακόμη και τώρα κι ας μην έχουν ξεκινήσει ακόμη τα έργα. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα βρίσκεται στο ότι από τις τέσσερις συνολικά αντλίες για τον καθαρισμό του νερού ήδη τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργούν μόνον οι δύο, εκ των οποίων η μία χάλασε τα περασμένα Χριστούγεννα και η άλλη μπορεί να μας εγκαταλείψει ανά πάσα στιγμή…».

Όσον αφορά τις εργασίες, μετά την σύσκεψη με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας  Μανώλη Τσέπελη, η οποία πραγματοποιήθηκε για το θέμα του κολυμβητηρίου, η κα Παρτσαλίδου μίλησε για την πρόοδο της διαδικασίας για το μπάζωμα της δεξαμενής και διευκρίνισε: «Μέσα στο μήνα, όπως είχαμε προγραμματίσει, θα τελειώσει η μελέτη και θα πάει στην Πολεοδομία για έγκριση, οπότε λογικά μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου». Οι χρονικοί αυτοί ρυθμοί όμως πρακτικά σημαίνουν ότι πηγαίνουμε ουσιαστικά τουλάχιστον για… «καλό Σεπτέμβριο», στην καλύτερη των περιπτώσεων, χάνοντας ένα σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρίας και επανερχόμενοι στο αρχικό πρόβλημα του τρόπου θέρμανσης.

Για τον τρόπο καθαρισμού η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ξάνθης είναι κατηγορηματική: «Ο τρόπος θέρμανσης θα παραμείνει να είναι το πετρέλαιο αφού τα κονδύλια που απαιτούνται για την αλλαγή του είναι πολύ μεγάλα και θα έπρεπε να κρατήσουν και το αθλητικό κέντρο κλειστό για πάνω από ένα χρόνο. Μας προβληματίζει το θέμα με την μεταφορά των διαθεσίμων του δήμου στην ΤτΕ, όμως πλέον με μικρότερο όγκο νερού ο καθένας, κι εννοώ τους συλλόγους, θα αναλάβει το κομμάτι που του αντιστοιχεί. (…) Το κολυμβητήριο έχει κανονισμό και σύμφωνα με αυτόν οι σύλλογοι θα αναλάβουν το μέρος που τους αναλογεί. Ο δήμος συμπλήρωνε χρήματα στην θέρμανση για να μην εξοντωθούν οικονομικά οι σύλλογοι, όσο το κόστος ήταν υπέρογκο. Όταν αυτό μειωθεί ο καθένας θα πληρώνει ό,τι του αναλογεί με το τελικό μερίδιο του δήμου να πέφτει σε διαχειρίσιμα επίπεδα».