Η επίσημη παρουσίαση των Street Relays της Κομοτηνής

Συνέντευξη τύπου για την αθλητική διοργάνωση Street Relays παραχώρησαν οι συντελεστές την περασμένη Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου για δεύτερη συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει αγώνες σκυταλοδρομίας 4X50 μέτρων για παιδιά νηπιαγωγείου, 4X100 μέτρων για μαθητές από την Α΄ μέχρι την Δ΄ τάξη δημοτικού, 4X200 μέτρων για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικού, 4X500 μέτρων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, 4Χ1.000 μέτρων για φοιτητές, 4X2.000 για όλους τους υπόλοιπους.

Στη συνέντευξη ενημέρωσαν για την προετοιμασία ο Λευθέρης Πλακίδας, γενικός διευθυντής των αγώνων, η κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ Μαρία Μιχαλοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ροδόπης Μουσταφά Κατραντζή, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου αθλητών με αναπηρία «Ηρόδικος» Μιχάλης Ραγκούσης και ο πρόεδρος του συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Αντώνης Καμπάς.

Στις 17 Μαΐου είναι το κλείσιμο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ, όπως και του εορτασμού των Ελευθερίων Θράκης και η αθλητική διοργάνωση έρχεται να επισφραγίσει το μήνυμα της ισότιμης συμμετοχής όλων ανεξάρτητα από ηλικία και φυσική κατάσταση με κεντρικό σύνθημα «μόνος σου πηγαίνεις πιο γρήγορα αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά». Η Μαρία Μιχαλοπούλου εξήγησε ότι στη διοργάνωση μετέχουν εθελοντικά μέλη του ΤΕΦΑΑ και πολλοί φοιτητές επιβεβαιώνοντας την 23χρονη πορεία του Τμήματος να μετέχει σε δράσεις που αφορούν στην άθληση. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές θα δοθούν στο Σύλλογο «Ηρόδικο» και τον «Περπατώ».

Ο Λευτέρης Πλακίδας μίλησε για τη διοργάνωση σε δέκα πόλεις της Ελλάδας και το μήνυμα που είναι να μετατρέψουν το ατομικό σε συλλογικό. Χαρακτήρισε τον συμβολισμό της σκυτάλης μαγικό, καθώς «σημαίνει αλληλεγγύη, συνεργασία και ομαδικό πνεύμα που το επιτάσσει η σημερινή εποχή». Εστιάζοντας στην Κομοτηνή μετέφερε ότι είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη που έγινε πέρυσι η διοργάνωση λόγω της ενεργοποίησης του τότε αντιπρύτανη Γιώργου Κώστα, με τον οποίον είναι φίλοι.

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό μέρος είπε ότι το απόγευμα της Κυριακής θα διεξαχθεί ένας αγώνας 12 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει στις 17:00 από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και θα καταλήξει στην πλατεία Ειρήνης. Η διαδρομή θα περάσει από τα πλέον εμβληματικά σημεία της Κομοτηνής και θα έχει την έννοια της προβολής της πόλης, μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο ΜΜΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται μπαίνοντας στη σελίδα http://www.vikos.relays.gr/ όπως επίσης σε συνεργασία με τον ΗΡΟΔΙΚΟ και τον ΠΕΡΠΑΤΩ.

Να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχής είναι δώδεκα 12 ευρώ η ομάδα για κάθε αγώνισμα των Street Relays (4×2500μ., 2χ5000μ.), πλην των Teens Relays (εφηβικές σκυταλοδρομίες) και Kids Relays (παιδικές σκυταλοδρομίες), όπου η συμμετοχή της κάθε ομάδας είναι δωρεάν.

 

Μετά την Κομοτηνή, όπως είπε ο κ. Πλακίδας, επόμενος σταθμός είναι τα Ιωάννινα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, ο Βόλος, η Πάτρα κι ενδέχεται να λάβει μέρος και η Χαλκίδα. Οι περισσότερες εγγραφές έγιναν σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και στόχος για τη διοργάνωση της Κομοτηνής είναι να ξεπεράσει τους αριθμούς του Βόλου και της Καλαμάτας. Αυτό θα συμβεί αν φτάσουν τις 120 ομάδες επί 4 άτομα και υπάρξει θερμό ενδιαφέρον και από φοιτητές και μαθητές.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Αντώνης Καμπάς εξήγησε ότι έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση των σχολείων προκειμένου για την ενεργοποίησή τους. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία ενημέρωσης ξεκινά φέτος πιο σύντομα για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Αναγνώρισε ότι η διοργάνωση συμπίπτει με τις εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά αισιοδοξεί ότι «η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από πέρυσι και θα δείξει τη δυναμική της για τα επόμενα χρόνια».