Αίτημα να αλλάξει η ημέρα της πρεμιέρας των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Αίτημα να αλλάξει η ημερομηνία της πρεμιέρας των μπαράζ για την Γ’ Εθνικής και το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης Δόξα Προσκυνητών και την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Έβρου ΑΕ Διδυμοτείχου κατέθεσε η πρώτη προς την ΕΠΟ, με την μεσολάβηση της ΕΠΣ Θράκης.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 5.00 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής, αλλά με δεδομένο ότι δυο ώρες μετά στο ΔΑΚ Κομοτηνής θα δίνεται ο αγώνας “τελικός” για τον Πανθρακικό με αντίπαλο την Skoda Ξάνθη, ζητήθηκε το παιχνίδι να πάει για Σάββατο.

Είναι ωστόσο άγνωστο ακόμα τι θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Το ιδανικό θα ήταν να μεταφερθούν κατά 24 ώρες νωρίτερα και τα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας των μπαράζ στον όμιλο της ΑΜ-Θ, ωστόσο σε κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο ότι θα αντιδράσει ο Νέστος Χρυσούπολης που έχει την Τετάρτη τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και δεν θα ήθελε να έχει τόσο κοντά το ματς με τον Άρη Αβάτου.

Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Ξάνθης είναι λογικό να προτιμούν το Σάββατο από την Κυριακή, γεγονός που θα επιτρέψει μεγαλύτερη προσέλευση θεατών, αλλά δεν εκφράζεται κάποια τοποθέτηση. Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Δηλαδή να μεταφερθούν τα παιχνίδια το Σάββατο, να παραμείνουν την Κυριακή ή να αλλάξει μόνο το Δόξα Προσκυνητών – ΑΕ Διδυμοτείχου, καθώς το γεγονός ότι είμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική των μπαράζ δικαιολογεί το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν οι δυο ομάδες ταυτόχρονα. Το τελευταίο φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο, με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ να αναμένεται την Τετάρτη.