Περίεργη δήλωση Μάντζιου στην Τούμπα: “Ξέραμε πως θα κερδίσει ο Πανθρακικός”

Σε μια τουλάχιστον περίεργη δήλωση προχώρησε ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού και νυν του Λεβαδειακού Άκης Μάντζιος, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

 

“Με τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής δυσκολεύει πολύ η υπόθεση παραμονή. Δεν περιμέναμε κάτι από το ματς της Βέροιας. Εμείς ξέραμε ότι θα κερδίσει ο Πανθρακικός γι’ αυτό έπρεπε να παίξουμε εδώ για τους εαυτούς μας. Είχαμε σημαντικές απουσίες και κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο.

 Η ομάδα είχε άγχος και αυτό φάνηκε. Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός έπαιξε καλύτερα, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε και να πάρουμε κάτι θετικό. Υπάρχει μία αγωνιστική ακόμα, υπάρχει πίστη στην ομάδα, αλλά πλέον τα πράγματα δεν εξαρτώνται από εμάς”, υποστήριξε ο τεχνικός των Βοιωτών στην κάμερα της Nova.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η δήλωση πως ήταν γνωστό στους Βοιωτούς ότι θα κερδίσει ο Πανθρακικός προκάλεσε αίσθηση. Και ο Μάντζιος έκανε ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα λίγο αργότερα στην συνέντευξη Τύπου.

“Είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Πληρώσαμε τις απουσίες και το κακό μας πρώτο ημίχρονο. Εμείς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα η παραμονή δεν εξαρτάται από εμάς. Δεν σημαίνει ότι η κατηγορία τέλειωσε. Θα πάμε για τη νίκη στο ματς με τον Εργοτέλη και ελπίζουμε ότι με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, θα μείνουμε στην κατηγορία. Δεν περιμέναμε όμως τίποτα, στο ημίχρονο μάθαμε ότι γίνονταν κάτι περίεργα πράγματα με τα δίχτυα που σχίζονταν στην Βέροια και καταλάβαμε…”.

Αυτό προκάλεσε νέα ερωτήματα με ιδιαίτερη έμφαση για την δήλωσή του αναφορικά με τη νίκη του Πανθρακικού στην Βέροια, οπότε και σημείωσε διευκρινιστικά, θέλοντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που άφησε: “Δεν θέλω να πω τίποτα για καμία ομάδα, ούτε για την Βέροια, ούτε για τον Πανθρακικό. Αυτό που ήθελα να πω με την δήλωση αυτή ήταν ότι όταν μία ομάδα έχει κίνητρο επιβίωσης, όπως ο Πανθρακικός, τότε είναι λογικό να κερδίσει. Εγώ προσωπικά δεν είχα αμφιβολία ότι θα κερδίσει, γιατί είχε κίνηυρο ενώ η Βέροια ουσιαστικά δεν έχει. Έμαθα και αυτά για τα σκισμένα δίχτυα στο ημίχρονο που έδειχνε καθυστέρηση να αρχίσει το ματς, προφανώς είχαν το αυτί τους αλλού. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησα κάποιο άλλου είδους υποννούμενο”.

Πως τα φέρνει πάντως η ζωή. Για να μπορέσει να σωθεί με τη νυν ομάδα του, ο Μάντζιος θα πρέπει να ρίξει μια πρώην, όπως όλα δείχνουν: είτε τον Πανθρακικό είτε τον Πανιώνιο. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά γενικά, η τύχη του Λεβαδειακού δεν εξαρτάται πλέον από τα δικά του χέρια…