Οι ευχαριστίες του Ρόκα στον ΠΑΟΚ, ο “πόλεμος” με την Ξάνθη και το… Τσάμπιονς Λιγκ

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Πανθρακικού Μάνουελ Ρόκα μετά τη νίκη χρυσάφι στον αγώνα με τη Βέροια, αφού οι ελπίδες των Θρακιωτών αυξήθηκαν και με νίκη την τελευταία Κυριακή κόντρα στην Ξάνθη θα εξασφαλίσει την κατηγορία.

Με ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε πόση σημαντική ήταν η νίκη για την ομάδα και τις οικογένειές τους. Οι δηλώσεις του Ρόκα όπως τις κατέγραψε το ThrakiSportS:

“Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα κερδίσαμε ένα παιχνίδι “τελικό”. Για εμάς ήταν σαν τελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι το βλέπαμε. Παρόλο που στατιστικά δε κερδίζουμε εκτός έδρας, παίξαμε με πολύ πάθος, είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας, πρεσάραμε πολύ και ένα πολύ μεγάλο μπράβο για τους παίχτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, εμείς προσπαθούμε να τους έχουμε καλά. Είναι επιτυχία για αυτούς τους παιχτες που από το καλοκαίρι δούλεψαν πολύ σκληρά, με θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.

Πιστεύω πως μπορούμε να σωθούμε έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, και θα προετοιμαστούμε όπως κάναμε και για το παιχνίδι της Βέροιας, σαν να είναι τελικός Τσάμπιονς Λιγκ.

To ματς με τη Βέροια ήταν πολύ σημαντικό, όλοι στείλαμε στις οικογενειες μας βίντεο, εγώ (ο Ρόκα), ο Ιγκορ, ο Κάσες, γιατί ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι και πριν τον αγώνα θέλουμε να πετύχουμε τη παραμονή για αυτο και στην παρουσίαση του ματς, το δείξαμε, ώστε να πάρουμε περισσότερο θάρρος και να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι (σ.σ. εννοώντας έχοντας τις δουλειές τους). Με το βιντεο θέλαμε να δείξουμε στους δικούς μας ότι είναι μαζί μας σε όλες τις στιγμές στα εύκολα και στα δύσκολα.

Όσο αφορά το παιχνίδι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ενώ και οι δύο είχαμε την προσοχή μας στο τι θα έκανε ο ΠΑΟΚ, που έκανε μια σπουδαία νίκη και μας βοήθησε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ!

Το πρώτο γκολ του Κάσες ήταν κανονικό αλλα παρόλα αυτά ήταν δύσκολο για τον επόπτη που έπρεπε να αποφασίσει σε δευτερόλεπτο, παρόλο που η λάθος απόφαση μπορεί αυτό να είναι θετικό ή αρνητικό για μια ομάδα. Συγχαρητήρια στη Βέροια που γλίτωσε την κατηγορία.

Εχουμε “πόλεμο” την Κυριακή, και δεν το κρυβουμε, είναι τελικός ο αγώνας με τη Ξάνθη και πιστεύουμε εντός έδρας να πάρουμε τη νίκη”.

Σε ερώτηση του ThrakiSportS για το ποιοι θα απουσιάσουν, απάντησε: “Θα έχουμε αρκετές απουσίες με τη Ξάνθη, θα δουμε από σήμερα με τον κ. Μαυρομάτη να δούμε ποιους εχουμε διαθέσιμους και ποιους όχι. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα αυτό το ματς, μέχρι σήμερα το μυαλό ήταν στην Βέροια. Εχουμε 23 παίχτες που όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία…”.

Τέλος, σε άλλη  ερώτηση του ΤhrakiSportS, σε συνέχεια παλιότερης δήλωσης του προ διμήνου ότι καπου 40 βαθμοί θα είναι αρκετοί για την παραμονή, απάντησε ότι είναι απίστευτο ότι θα έφταναν το όριο στους 43-44 βαθμούς για να είναι σίγουροι για την κατηγορία.