Φινάλε με νίκη για τον Αρίωνα Ξάνθης! Στην πεντάδα των κορυφαίων εφηβικών ομάδων της χώρας!

Την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση πέτυχαν  οι έφηβοι του Αρίωνα Ξάνθης που επικράτησαν επι του Ηρακλείου με 97-89 και κατέκτησαν την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη, κάνοντας μάλιστα μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι με τους Κρητικούς.

Το Ηράκλειο ήταν αυτό που πρώτο δημιούργησε μια διαφορά που έφτασε ως το +11 (13-24, 7′), με τον Αρίωνα Ξάνθης να μάχεται και να επιστρέφει για να μειώσει στους τρεις πόντους με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (21-24). Μάλιστα με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Ξανθιώτες όχι μόνο συνέχισαν σε υψηλό τέμπο αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, κλείνοντας μάλιστα την περίοδο μπροστά στο σκορ με 42-39.

Οι παίκτες του Αρίωνα ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη, καταφέρνοντας να φτάσουν ως στο +13 (66-53, 29”) δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, με τους Κρητικούς να τρέχουν στο τέλος ένα σερί 8-μειώνοντας στους 5 με την λήξη της τρίτης περιόδου(66-61). Στην τελευταία περίοδο οι Ξανθιώτες συνέχισαν να αποδίδουν εξαιρετικά , φτάνοντας στη νίκη με 97-89 καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην διοργάνωση, μια ιδιαίτερα τιμητική αν αναλογιστούμε πως ο Ξανθιώτικος σύλλογος πλέον είναι η 5η καλύτερη Εφηβική ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα.

Για ακόμη ένα παιχνίδι τρομερή εμφάνιση έκανε ο Παναγιώτης Ερμέιδης, που πέτυχε 38 πόντους κόντρα στο Ηράκλειο και έδειξε έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Χαράλαμπος Σαββουλίδης και Ματθαίος Θεοδωρόπουλος που τράβηξαν το «κουπί» στο σκοράρισμα, ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν και τα υπόλοιπα παιδιά σε άμυνα και επίθεση.

Διαιτητές: Τζίμα-Αγραφιώτης

Δεκάλεπτα: 21-24, 42-39 (ημίχρονο), 66-61, 97-89 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Παπαδόπουλος): Τάσσος 9, Καρίμποφ, Κοτανίδης  4, Θεοδωρόπουλος 22, Σαββουλίδης 16, Ερμείδης Π. 38, Καρτάλης 4, Παπαδόπουλος Χρ, Κλωναράς, Γιαρίμογλου 4, Παπαδόπουλος Λ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Σηφομιχελάκης): Καβάσαλης, Ρεθεμνιωτάκης, Λυρώνης 3, Θεοδωρίδης 28 (6), Σπυριδάκης 12, Πρωτογεράκης 22, Πετράκης, Καλομοίρης 5, Γεωργόπουλος 4, Αλεξόπουλος, Κίτσος 4, Πεδιαδιτάκης 11.