Κερδίζει και μένει Super League ο Πανθρακικός! Σώθηκαν από σήμερα Κέρκυρα και Βέροια! Όλα τα σενάρια…

Μετά και την τεράστια νίκη του Πανθρακικού στην Βέροια και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, κυρίως την ήττα του Λεβαδειακού στην Τούμπα, η ομάδα της Κομοτηνής ξανανέβηκε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Ο Πανθρακικός έχει πλέον 40 βαθμούς, όσους και ο Λεβαδειακός. Ωστόσο στην ισοβαθμία ευνοούνται οι Κομοτηναίοι, καθώς είχαν φέρει ισοπαλία 1-1 στην Λειβαδιά ενώ κέρδισαν με 1-0 στο ΔΑΚ Κομοτηνής τον περασμένο Γενάρη.

Πάμε να δούμε καταρχήν την βαθμολογία, που είναι καθαρή, στις επίμαχες θέσεις, επισημαίνοντας ότι από σήμερα σώθηκε η κέρκυρα με την ισοπαλία που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό. Έξι ομάδες μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

  1. Πλατανιάς 43
  2. Βέροια 43
  3. Καλλονή 43
  4. Πανιώνιος 42
  5. Πανθρακικός 40

————————

  1. Λεβαδειακός 40

 

Την επόμενη Κυριακή, στην 34η και τελευταία αγωνιστική έχουμε τα εξής παιχνίδια που ενδιαφέρουν την μάχη της ουράς:

Πανθρακικός – Ξάνθη

Παναιτωλικός – Βέροια

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Πλατανιάς – Ολυμπιακός

Εργοτέλης – Λεβαδειακός

Καλλονή – Ατρόμητος

 

Καταρχήν, ο Πανθρακικός πρέπει να κερδίζει την Skoda Ξάνθη. Αν δεν κερδίσει, τότε για να παραμείνει στην κατηγορία θα πρέπει να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα στην Κρήτη απέναντι στον υποβιβασμένο Εργοτέλη ο Λεβαδειακός. Αν κερδίσει ο Λεβαδειακός εκεί, τότε μόνο με νίκη σώζεται ο Πανθρακικός. Και γενικά, αν κερδίσει ο Πανθρακικός την Ξάνθη, δεν υπάρχει σενάριο ισοβαθμίας στο οποίο να υστερεί. Άρα κερδίζει το Ελ Θράκικο και σώζεται.

Πάμε να δούμε τώρα τα σενάρια του υποβιβασμού.

Έστω ότι κερδίζει ο Πανθρακικός την Ξάνθη. Αν δεν κερδίσει ο Λεβαδειακός, πέφτει ο Λεβαδειακός. Αν κερδίσει ο Λεβαδειακός και χάσει ο Πανιώνιος από τον ΠΑΟΚ, πέφτει ο Πανιώνιος. Αν φέρει ισοπαλία ο Πανιώνιος, τότε πάει και αυτός στους 43 βαθμούς και μπλέκει σε σενάρια ισοβαθμίας εκεί, όπως και Βέροια, Πλατανιάς και Καλλονή στην περίπτωση που ηττηθούν.

Το καλό με τον Πανθρακικό είναι επειδή έχει εκμεταλλευθεί πολύ καλά την έδρα του και επειδή μιλάμε για σενάρια ισοβαθμίας που σίγουρα θα εμπλέκεται και ο Λεβαδειακός, δεν πέφτει σε κανένα σενάριο ισοβαθμίας – είτε τριπλής, είτε τετραπλής, είτε πενταπλής, είτε ακόμα και εξαπλής. Πριν γίνουν τα ματς της 33ης αγωνιστικής ξέραμε πως ο Πανθρακικός πέφτει αν ισοβαθμίσει με Κέρκυρα, Πανιώνιο, Καλλονή, Πλατανιά καθώς επίσης και στο ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας στους 43 με Κέρκυρα και Καλλονή. Πλέον η Κέρκυρα έχει σωθεί και δεν υπάρχει ενδεχόμενο ισοβαθμίας στους 43 χωρίς να συμμετέχει και ο Λεβαδειακός (εκτός βέβαια αν δεν κερδίσει στην Κρήτη, οπότε έτσι κι αλλιώς θα πέσει, εφόσον βέβαια κερδίσει ο Πανθρακικός την Ξάνθη).

Ο Λεβαδειακός πέφτει αν ισοβαθμίσει με τον Πανθρακικό, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Επίσης, εφόσον κερδίσει, πέφτει σε τριπλές ισοβαθμίες με Πανθρακικό και Πανιώνιο ή  με Πανθρακικό και Βέροια. Ο Λεβαδειακός πέφτει και στην τετραπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό, Πανιώνιο και Βέροια. Επίσης, στην πενταπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό, Πανιώνιο, Πλατανιά και Βέροια, με Πανθρακικό, Πανιώνιο, Βέροια και Καλλονή, με Πανθρακικό, Πλατανιά, Βέροια και Καλλονή..

Ο Πανιώνιος πέφτει αν χάσει από τον ΠΑΟΚ και κερδίσουν Πανθρακικός και Λεβαδειακός. Αν κερδίσει σώζεται, αν τσιμπήσει πόντο πέφτει μόνο σε συνδυαστικές ισοβαθμίες, αλλά αυτές δεν είναι λίγες. Συγκεκριμένα, υποβιβάζεται σε τετραπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό, Λεβαδειακό και Καλλονή, σε πενταπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό, Λεβαδειακό, Πλατανιά και Καλλονή καθώς και σε εξαπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό, Λεβαδειακό, Πλατανιά, Βέροια και Καλλονή.

Ο Πλατανιάς είναι από τις ομάδες που μπορεί να αισθάνεται άνετα, καθώς υποβιβάζεται σε μία και μοναδική περίπτωση πληρώνοντας την εντός έδρας ήττα που είχε κάνει με τον Λεβαδειακό. Αυτή είναι η τριπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό και Λεβαδειακό.

Η Καλλονή αντιστοίχως πέφτει σε τριπλή ισοβαθμία με Πανθρακικό και Λεβαδειακό. Είναι η μία και μοναδική περίπτωση που κινδυνεύει να πέσει στην Football League η ομάδα από την Λέσβο.

Η Βέροια, τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη σωθεί. Δεδομένου ότι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία θα εμπλέκεται τουλάχιστον και ο Λεβαδειακός, θα την πληρώσει αυτός.