Στον τελικό του “καμπιονάτο” με την Τρεντίνο ο Τζούριτς!

Ο Δημήτρης Τζούριτς με φοβερή εμφάνιση έστειλε την Τρεντίνο στον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος.
Ό,τι δεν κατάφερε ο Δημήτρης Τζούριτς στο κορεατικό πρωτάθλημα με την Kepco 45, όπου τερμάτισε στην 3η θέση, ο διεθνής άσος το κατάφερε επιστρέφοντας στο ιταλικό.

Ως παίκτης της Τρεντίνο επιβλήθηκε στον 3ο ημιτελικό της Παρασκευής με 3-2 (25-20 29-27 22-25 25-27 16-14) της Περούτζια μέσα σε αποθέωση από περίπου 4.000 φίλους της και προκρίθηκε στον τελικό της ιταλικής λίγκας με αντίπαλο τη Μόντενα που πήρε το εισιτήριο με 2-0 νίκες απέναντι στην Λατίνα. .

Ο Τζούριτς σημείωσε 23 πόντους και μαζί με τον Ματέι Καζίσκι που είχε 25, οδήγησαν την Τρεντίνο στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Έλληνας διαγώνιος τελείωσε τον αγώνα με 20/42 επιθέσεις, 1 άσσο και 2 μπλοκ. Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Τζιουμάκας αγωνίστηκε αλλαγή σε όλα τα σετ, χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο.

Εκεί την Κυριακή 3 Μαϊου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρώτη φιναλίστ, Μόντενα, κόντρα στην οποία, με πλεονέκτημα έδρας για την Τρεντίνο, θα διεκδικήσει το… scudetto στις 3 νίκες.

«Το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Κερδίσαμε και είμαι ευτυχής που είμαι και πάλι στον τελικό με το Τρέντο, μια πόλη που αξίζει αυτά συναισθήματα», δήλωσε ο Τζούριτς.