ΕΠΣ Έβρου: Ποιοι υποβιβάζονται ανάλογα με την τύχη Σουφλίου, Εθνικού και Διδυμοτείχου

Τα πλέι άουτ της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, αλλά για κάποιες ομάδες η αγωνία συνεχίζεται αναφορικά με το αν θα παραμείνουν ή αν θα υποβιβαστούν, ανάλογα με το τι θα κάνουν οι δύο εκπρόσωπο του νομού στην Γ’ Εθνική αλλά και η πρωταθλήτρια ΑΕΔ στα μπαράζ ανόδου.

Βάσει της απόφασης, του χρόνου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων και για το λόγο αυτό υποβιβάζονται φέτος συνολικά οκτώ ομάδες.

Ηδη από την κανονική διάρκεια είχαν υποβιβαστεί Θράκη Φερών και ΣΑΟΣ Σαμοθράκης από το Νότιο Όμιλο και το Ασπρονέρι από τον Βόρειο (που εξ αρχής είχε μια ομάδα λιγότερη).

Μετά και τα πλέι άουτ σε δεινή θέση βρίσκονται από τον Νότιο Όμιλο η Νίκη Απαλού και η Ομόνοια Λυκόφης και από τον Βορρά η Ενωση Κυανής Ασβεστάδων και η Θύελλα Κυπρίνου.

Από τη Β’ Κατηγορία θα ανέβουν τρεις ομάδες, ο πρωταθλητής κάθε ομίλου. Ετσι με επτά ομάδες να υποβιβάζονται από τις 19 που ξεκίνησαν και τρεις να ανεβαίνουν, φτάνουμε στις 15 ομάδες.

Για τον λόγο αυτό, θα δοθεί ένας αγώνας μπαράζ ανάμεσα σε αυτούς που κατέλαβαν την πέμπτη θέση βορείου και νοτίου ομίλου στα πλέι οφ, δηλαδή ανάμεσα σε Αναγέννηση Μεταξάδων και Ατρόμητο Άβαντα.

Όποιος χάσει, θα υποβιβαστεί και αυτός. Όποιος κερδίσει, θα παραμείνει στην κατηγορία εκτός και αν έχουμε το αρνητικό σενάριο του υποβιβασμού είτε του Έβρου Σουφλίου είτε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στην περίπτωση αυτή θα υποβιβαστούν και οι δυο ομάδες που θα μετάσχουν στο μπαράζ.

Βέβαια, το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην έχουμε τέτοια ζητήματα. Ο Έβρος Σουφλίου έχοντας και τρεις ξεκούραστους βαθμούς την άλλη εβδομάδα από το ματς με την Καστοριά όλα δείχνουν ότι ήδη έχει εξασφαλίσει την παραμονή, ενώ πολύ κοντά σε αυτό βρίσκεται και ο Εθνικός.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο βέβαια, να αδειάσει άλλη μια θέση, εάν και εφόσον η πρωταθλήτρια ΑΕ Διδυμοτείχου καταφέρει να ανέβει στην Γ’ Εθνική μέσα από την διαδικασία των μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές από Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα.

Στην περίπτωση αυτή και εφόσον δεν υπάρξει υποβιβασμός, θα παραμείνουν στην Α’ Κατηγορία τόσο οι Μεταξάδες όσο και ο Άβαντας, που θα κληθούν να παίξουν στον αγώνα μπαράζ. Κάτι που σημαίνει ότι οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν μεν, αλλά μπορεί να το κάνουν χωρίς νόημα δε.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα Έβρου Σουφλίου, Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Διδυμοτείχου μπορεί να σωθούν ή να υποβιβαστούν και οι δύο ομάδες. Αλλά επειδή μπορεί η Γ’ Εθνική να ολοκληρώνεται 10 Μαΐου αλλά τα μπαράζ ανόδου θα πιάσουν ίσως και… Ιούνιο, το μπαράζ θα γίνει τώρα. Και στην συνέχεια, τόσο ο νικητής όσο και ο ηττημένος θα περιμένουν να μάθουν την τύχη τους…