Για… Σχολικούς Αγώνες (και όχι συναυλία) το μπάχαλο με τον τελικό του Κυπέλλου! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ…

Αναδεικνύεται το ζευγάρι του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο κανείς ακόμα δεν ξέρει πότε αυτός θα διεξαχθεί. Η ΕΠΟ έχει λάβει απόφαση για τις 17 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, ωστόσο η αντίθεση του ΟΤΕ TV οδηγεί τον αγώνα σε αλλαγή ημερομηνίας.

Πολλά γράφτηκαν για τον λόγο που δεν μπορούσε ο τελικός να γίνει Σάββατο 16 Μαΐου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ είχε στείλει επιστολή στην Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ ότι δεν θα είναι διαθέσιμο το Στάδιο για την συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς είναι κλεισμένο για άλλες εκδηλώσεις.
Εδώ και εβδομάδες διακινούνταν η – λανθασμένη όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ – πληροφορία ότι για το Σάββατο 16 Μαΐου το ΟΑΚΑ είναι «κλεισμένο» για εκδήλωση πολιτιστικού χαρακτήρα (συναυλία), με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο τελικός για την Κυριακή 17/05.Ωστόσο καμία συναυλία δεν έχει προγραμματιστεί! Στο ΟΑΚΑ θα φιλοξενηθούν εκείνη την ημερομηνία… σχολικοί αγώνες διαφόρων αθλημάτων. Και αυτός είναι ο λόγος που ο τελικός οδηγήθηκε για τις 17 Μαΐου, προκαλώντας τις γνωστές αντιδράσεις.Πρόκειται για τους αγώνες που διοργανώνει το COBIS (Council of British International Schools/Συμβούλιο Βρετανικών διεθνών σχολείων) και αφορούν μαθητές ηλικίας 5 έως 17 ετών.Οι παραπάνω αγώνες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, σε όλο τον κόσμο και φέτος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Ελλάδα και το ΟΑΚΑ.Το ελληνικό παράρτημα του βρετανικού κολεγίου «St’ Catherine’s» είχε αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων και, εδώ και ένα χρόνο περίπου, είχε «κλείσει» το ΟΑΚΑ για να φιλοξενήσει στις παραπάνω ημερομηνίες τους αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος εκατοντάδες μαθητές από σχολεία απ’ όλο τον κόσμο.Αρμόδια υπάλληλος του τμήματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΟΑΚΑ επιβεβαίωσε την παραπάνω πληροφορία τονίζοντας: «Οι σχολικοί αγώνες είχαν οριστεί εδώ και ένα χρόνο για να διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ το διάστημα 14-16 Μαΐου 2015. Οπότε ο ορισμός αγώνα για το Σάββατο 16 Μαΐου θα ήταν αδύνατος, μιας και θα πρέπει να μαζευτούν διάφορα υλικά και να προετοιμαστεί το στάδιο για τη φιλοξενία του τελικού».

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής του κολλεγίου «St. Catherine’s» κ. Κολυβάς δήλωσε: «Οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες στο ΟΑΚΑ στο διάστημα 14-16/05/2015 έχουν προγραμματιστεί εδώ και ένα χρόνο και αφορούν αθλήματα στίβου, ποδοσφαίρου και κολύμβησης (σ.σ. για τον ίδιο λόγο τις παραπάνω ημερομηνίες είναι “κλεισμένο” και το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ). Από τότε που ως κολέγιο αναλάβαμε την διοργάνωση των αγώνων μέχρι τώρα έχουν γίνει δεκάδες επαφές και έχουν προγραμματιστεί αφίξεις αποστολών από βρετανικά σχολεία απ’ όλο τον κόσμο οι οποίες θα παραμείνουν στην Αθήνα για κάποιο χρονικό διάστημα και οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα στον στίβο του ΟΑΚΑ και στο κολυμβητήριο».

Επειδή πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, της οποίας προΐσταται ο κομοτηναίος παράγοντας Μάνος Γαβριηλίδης, δεν τα προνόησε όλα αυτά, υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο τελικός είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 9 Μαΐου και μεταφέρθηκε μια εβδομάδα μετά μετά τις αναβολές και την καθυστέρηση στην λήξη του πρωταθλήματος. Όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση της ΕΠΟ για τις 16 Μαΐου, το ΟΑΚΑ ενημέρωσε για τις “πολιτιστικές” εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί και έτσι το ΔΣ της ΕΠΟ έλαβε την απόφαση για την Κυριακή 17 Μαΐου, καθώς είναι επιθυμία ο τελικός να διεξαχθεί πριν την έναρξη των πλέι οφ ώστε οι ομάδες να ξέρουν για ποια ευρωπαϊκά εισιτήρια παλεύουν.
Η ημερομηνία εξαρχής δεν άρεσε στην Ξάνθη, καθώς το εργάσιμο της επόμενης μέρας θα απέτρεπε πολύ κόσμο από την κάθοδο για τον τελικό, αλλά την κατάσταση διευκόλυνε η πρόκριση του Ολυμπιακού στον φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ο τελικός της οποίας διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου. Υπάρχει επιθυμία του Ολυμπιακού να αλλάξει αυτή η ημερομηνία, αλλά κυρίως υπάρχει επίσημο αίτημα του ΟΤΕ TV. Πότε θα πάει; Θα φανεί τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες…