Είναι επίσημο: Δεν χορηγήθηκε άδεια στον Πανθρακικό! Τι σημαίνει για Κομοτηναίους και… Ξανθιώτες

Τα αποτελέσματα της εξέτασης των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΕ της Super League ανακοίνωσε το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, με εννιά ομάδες να… κόβονται.

Οι πληροφορίες της Πέμπτης, που μετεδωσε αργά το βράδυ και το ThrakiSportS, έκαναν λόγο για έξι ΠΑΕ που δεν είχαν πλήρη φάκελο, ανάμεσα στις οποίες και ο Πανθρακικός. Τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, αλλά οι ομάδες αυξήθηκαν.
Συνολικά εννιά ΠΑΕ δεν λαμβάνουν άδεια. ΟΦΗ και Νίκη Βόλου που έχουν αποχωρήσει, ο Πανιώνιος που κατά πάγια τακτική δεν συμμετέχει στην διαδικασία αλλά παρόλα αυτά καταφέρνει να επιβιώνει παρά τις κυρώσεις και άλλες τέσσερις.
Πιο συγκεκριμένα, οι ΠΑΕ Εργοτέλης, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός που έχει κληθεί να δώσει περισσότερα στοιχεία στην επιτροπή, αλλά και η Βέροια!!!
Δεν έχει γίνει γνωστό πού οφείλεται η έλλειψη του Πανθρακικού, ωστόσο γεγονός είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και ότι η ομάδα σε δύσκολη συγκυρία θα χρεωθεί με παράβολο περίπου 1.500 ευρώ για να καταθέσει έφεση και να προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση.
Εφόσον τελεσιδικήσει η απόφαση για τον Πανθρακικό και φυσικά εφόσον παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές και κατά συνέπεια θα δυσκολέψει πολύ η μάχη της παραμονής ενόψει της νέας σεζόν, που θα προστεθούν στην Super League ομάδες όπως η ΑΕΚ και πιθανότητα ο Ηρακλής.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα δίνει νέα τροπή και στην μάχη των πλέι οφ, αφού εφόσον μπει στην πρώτη πεντάδα ο ΠΑΣ, ενδεχομένως να δοθεί ευρωπαϊκό εισιτήριο και στην έκτη θέση, όπως και πριν δυο χρόνια που πήγε η Ξάνθη Ευρώπη αντί του ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις παράκάτω αποφάσεις.-Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923 ΑΠΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, Π.Α.Ο.Κ., ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΕΛ και ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΑΟ.

-Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Ο.Φ.Η., ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΓΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ., ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους.