Παγκόσμιο ρέκορ ο Μιχαλεντζάκης! Πήγε με δικά του λεφτά στο Βερολίνο και τίμησε την Ελλάδα!!!

Συνεχίζει να καταπλήσσει τον πλανήτη εντός πισίνας ο 17χρονος Εβρίτης πρωταθλητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.
Ο νεαρός κολυμβητής, που αξίζει να σημειωθεί ότι ταξίδεψε με προσωπικά του έξοδα μαζί με την αποστολή της υπόλοιπης Εθνικής Ομάδας ΑμεΑ, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα στο διεθνές μίτινγκ που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Αυτό το εξαιρετικό ταλέντο από τις Φέρες έκανε για ακόμα μία φορά υπερήφανους τους Έλληνες σημειώνοντας εκπληκτική επίδοση και μάλιστα στη μεικτή αγωνιστική κατηγορία S8 έως S11. Ο χρόνος του που καταγράφηκε ως ο κορυφαίος όλων των εποχών είναι  2:13.09.

Ο αθλητής του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου Κομοτηνής πήρε το ρεκόρ από τον Ιταλό Φεντερίκο Μορλάτσι, ο οποίος το διατηρούσε εδώ και τέσσερα χρόνια, από τις 29 Απριλίου 2011.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχαλεντζάκης αγωνίζεται για την κατηγορία S9. Την δεύτερη θέση στο αγώνισμα, κατέλαβε ο Κροάτης Βίνσεντ Κριστίαν (S9) και τρίτη θέση ο Όλιβερ Ισραΐλ από την Ισπανία που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ην κατηγορία S11.
Μέχρι στιγμής, η ελληνική κολύμβηση έχει πανηγυρίσει δύο μετάλλια στο Βερολίνο αφού εκτός το χρυσό του Μιχαλεντζάκη, στο βάθρο των νικητών βρέθηκε και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Ο κάτοχος τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων από τους Αγώνες του Λονδίνου, ήταν τρίτος στα 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S2 με επίδοση 4:34.30 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 4:37.54 από τον Αύγουστο του 2014 στην Ολλανδία.
Στους τελικούς της πρεμιέρας, ο Γιάννης Κωστάκης ήταν 8ος στα 150μ. μεικτής ατομικής με επίδοση 3:26.13 και ο Μιχαλεντζάκης 7ος στα 100μ. πεταλούδα με 1:02.37. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι Έλληνες κολυμβητές σημείωσαν ακόμη δύο πανελλήνια ρεκόρ με τους Νίκο Τσότρα στα 200μ. ελεύθερο S7 (2:38.37) και Χρυσούλα Αντωνιάδου στα 50μ. ελεύθερο S5 (49.94).