Όταν η Ξάνθη ξαναέφευγε νικήτρια από την Θεσσαλονίκη σε ημιτελικό αλλά δεν προκρινόταν στον τελικό

Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Από τη μια έχει δώσει στην ομάδα του, την Ξάνθη, τα πάντα, από την άλλη πολλές φορές την… πνίγει από τις επιλογές του.
Με αυτήν την πρόταση ξεκίνησε το αφιερωματικό κείμενο του Κώστα Κουκουλά στο Goal για τον ιδιοκτήτη της Skoda, μετά τη σπουδαία νίκη στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή.
“Εχει δημιουργήσει έναν σύλλογο που διαθέτει «ευκολίες» που δεν έχουν άλλοι, μεγαλύτεροι από αυτόν, στην κατηγορία. Εξαιρετικό προπονητικό κέντρο, ιδιόκτητο γήπεδο, ακαδημίες για μίμηση. Από την άλλη, όμως, οι παρορμητικές του αποφάσεις, οι συχνές αλλαγές προπονητών, έχουν στερήσει από την Ξάνθη το βήμα παραπάνω”, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Και ολοκληρώνεται:

“Είναι κοινό μυστικό ότι το «όνειρο» του Πανόπουλου είναι να δει την Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου. Την περίοδο 2004-05 έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, όταν στον πρώτο ημιτελικό νίκησε μέσα στο «Βικελίδης» τον Αρη με 1-0. Στη ρεβάνς, όμως, οι «κίτρινοι» (που, μάλιστα, εκείνη τη σεζόν υποβιβάστηκαν) πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή (2-0) και πήραν αυτοί το εισιτήριο για τον τελικό της Πάτρας.Πλέον, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης νιώθει σαν να βρίσκεται στην αρχή ενός έργου, στο οποίο σίγουρα δεν θέλει να δει ξανά το ίδιο τέλος. Η ομάδα του έφυγε νικήτρια από το Καυτανζόγλειο (1-0 τον Ηρακλή) και σε λίγες μέρες θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί αυτό που κρατά στα χέρια της.

Η Ξάνθη είναι ένα βήμα από την πρόκριση, όμως ο Πανόπουλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι είναι ακόμα νωρίς για να πανηγυρίσει. Παράλληλα, όμως, βλέπει ότι ο στόχος που σχεδόν κάθε χρόνο θέτει, είναι περισσότερο από ποτέ πιο κοντά στην πραγματοποίησή του”.