Επιτυχίες για δυο δελφίνια του ΟΦΘΑ στο Πασχαλινό Μίτινγκ ΑμεΑ της Γλασκώβης

Μία καταπληκτική εβδομάδα πέρασε για τους ΑμεΑ κολυμβητές του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης, στην  Γλασκώβη της Σκωτίας αλλά και  στη Νάουσα.


Στη Γλασκώβη έγινε η μεγαλύτερη κολυμβητική συνάντηση στον κόσμο για άτομα με αναπηρία, σαν ένα μικρό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πέρυσι οι αγώνες αυτοί είχαν διεξαχθεί το Πάσχα, φέτος έγιναν λίγες μέρες νωρίτερα.

Και είναι ίσως σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αλεξανδρουπολίτες κολυμβητές πριν από αυτή τη συνάντηση δεν είχαν τα εχέγγυα για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Ιούλιο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης έκανε 4 νέα ατομικά ρεκόρ (50-100 ελεύθερο και 50-100 ύπτιο στην κατηγορία S1) και με τις επιδόσεις του αυτές έγινε ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας και βλέπει τώρα τη συμμετοχή του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς είναι και επίσημα μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατάφερε με 6 πανελλήνια ρεκόρ στα 4 αγωνίσματά του (100 πεταλούδα – 200 Μικτή Ατομική – 100-400 ελεύθερο στην κατηγορία S9), να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100 πεταλούδα και να αναρριχηθεί ψηλά στις παγκόσμιες λίστες, κοιτάζοντας στα μάτια τους παγκοσμίου επιπέδου κολυμβητές.

«Αν και ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος, τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά. Πήγαμε στη Γλασκώβη γιατί τον Ιούλιο στο ίδιο κολυμβητήριο θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τότε θα μας είναι γνώριμος ο αγωνιστικός χώρος. Τα παιδιά, αν παραμείνουν προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στους μεγάλους στόχους, θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον, καθώς δουλεύουν πολύ σκληρά. Τα όρια τα κατέκτησαν και οι δύο, μένει τώρα να είναι στην πρώτη εξάδα και οι δύο μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνίες. Ήταν πραγματικά γενναίο επίτευγμα το χάλκινο μετάλλιο του Δημοσθένη. Ευχαριστούμε το σύλλογό μας Ηρόδικο για τη μεταφορά μας με το ειδικό αυτοκίνητο στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή μας », δήλωσε ο προπονητής τους Γιώργος Τυλιγαδάς, που μαζί με τον Τάσο Καλλιτσάρη έδωσαν το προπονητικό παρόν στη Γλασκώβη.

Επόμενος στόχος είναι το meeting του Βερολίνου (16-19/4) όπου οι αθλητές μας θα συμμετέχουν με την Εθνική Ομάδα.

«Είμαι χαρούμενος με τις επιδόσεις μου. Ευχαριστώ από καρδιάς τον χορηγό μου Farantouris financial advisors και όλους όσους με στήριξαν και με στηρίζουν γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατό να συμμετέχω. Στόχος είναι να κρατηθώ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, να είμαι παρών στις μεγάλες διοργανώσεις και να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τους χρόνους μου, για να δώσουμε ραντεβού στο Ρίο της Βραζιλίας», δήλωσε ο Δημήτρης Καρυπίδης.

«Μπορώ ακόμη να βελτιώσω τις επιδόσεις μου και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας να παραμείνω στους 6 καλύτερους στον κόσμο, κάτι που είναι πρόκριση για τις μεγάλες διοργανώσεις. Στο Βερολίνο ξέρω ότι μπορώ να είμαι καλύτερος. Όνειρό μου η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς του Ρίο. Ευχαριστώ την πλατφόρμα give and Fund του Γιάννη Χατζήμπεη και όλους όσους ανώνυμα ή επώνυμα βοήθησαν», δήλωσε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία προς και από την Σκωτία, καθώς οι κολυμβητές χρειάστηκε να μείνουν πάνω από 24 ώρες άυπνοι!!! Στις δύσκολες στιγμές προστέθηκε και η απώλεια του αναπηρικού αμαξιδίου του Δημήτρη (το πήρε δύο μέρες αργότερα!!!), κάτι που έγινε και στην επιστροφή!!!

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά στη Γλασκώβη, στη Νάουσα αγωνιζόταν ένας ακόμη κολυμβητής του ΟΦΘΑ, ο Αλέξανδρος Λεργιός, που αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό απραξίας και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100 ελεύθερο της κατηγορίας S6.

oftha 3
oftha 2