Ταλαιπωρία και κακή εμφάνιση για Κατραντζή στα 200 μέτρα ελεύθερο της Μασσαλίας

Δεν τα πήγε καλά στην πρώτη κούρσα του ο ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής στο μίτινγκ της Μασσαλίας, όπου συμμετέχει αυτό το τριήμερο. Στα 200μ. ελεύθερο των ανδρών, ο Χρήστος Κατραντζής κατέλαβε τη 16η θέση πετυχαίνοντας χρόνο 1:52.06. Ταχύτερος ήταν ο Βραζιλιάνος Νίκολας Ολιβέιρα ο οποίος τερμάτισε το 200αρι σε 1:49.00.

Πολύ κοντά στην επιτεύξη του ορίου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στο Καζάν βρέθηκε η Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο κατά τη διάρκεια του γκόλντεν τουρ που ξεκίνησε στη Μασσαλία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κολυμπώντας στην τελευταία σειρά από τις οκτώ προκριματικές στα 50μ. ύπτιο, τερμάτισε πρώτη με χρόνο 28.65, πολύ κοντά στο όριο για το Καζάν που είναι στα 28.60. Η Δράκου νίκησε ακόμα και την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012, Ισπανίδα Μερσέντες Περίς Μινγκέτ αλλά δεν έπιασε το όριο.

Η ελληνική αποστολή ταλαιπωρήθηκε στο ταξίδι της, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Στέφανου Δημητριάδη στα 200μ. πεταλούδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην τέταρτη (από τις συνολικά πέντε) σειρά όπου τερμάτισε δεύτερος έχοντας 1:59.27. Στο τελικό ο Δημητριάδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 1:56.89 και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (1:56.97), επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά το όριο για το παγκόσμιο του Καζάν (1:57.37), το οποίο ήδη κατέχει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2014.

Ο 26χρονος κολυμβητής έγινε ο δεύτερος έλληνας αθλητής που εξασφαλίζει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στην ιστιοπλοΐα. Όπως αναφέρει το sportsfeed, σίγουρη θεωρείται και η συμμετοχή του Ηλία Ηλιάδη (λόγω παγκόσμιου ranking) αλλά και του πληρώματος της ιστιοπλοΐας στα 470 Μάντη και Καγιαλή που κέρδισαν την πρόκριση για τη χώρα και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η δική τους συμμετοχή. Ωστόσο όμως το επίτευγμα του Δημητριάδη είναι πραγματικά σπουδαίο, καθώς έγινε σε ένα από τα αθλήματα με τις μαζικότερες συμμετοχές, αφού ολόκληρος ο πλανήτης κολυμπάει…