Η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην Ευρώπη μετά από 10 χρόνια έγινε η Κουρομπίλια

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στην Ιταλία όπου η Τορίνο παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Αθλέτικ Μπιλμπάο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε. Ωστόσο την παράσταση στον αγώνα δεν την έκλεψε ούτε ο Λόπεζ που πέτυχε τα δυο γκολ των γηπεδούχων, ούτε οι Γουίλιαμς και Γκουρπέγι που σκόραραν για τους Βάσκους.

Τα βλέμματα όλων εστράφησαν στην Χρύσα Κουρομπίλια, η οποία ορίστηκε βοηθός του Μιχάλη Κουκουλάκη στον αγώνα. Στις φωτογραφίες την βλέπετε πριν από τον αγώνα να ελέγχει τα δίχτυα, αλλά και κατά την διάρκειά του στο βάθος με κίτρινη στολή. Η τρίτη φωτογραφία είναι από τον πιο πρόσφατο αγώνα της στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ματς της Καλλονής με την Ξάνθη την προπερασμένη Δευτέρα, αναμέτρηση στην οποία ήταν και πάλι βοηθός.

Η θεσσαλή ρέφερι έβγαλε σχολή διαιτησίας στην Κομοτηνή, άνηκε στο ξεκίνημά της στον Σύνδεσμο Θράκης και διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλά άτομα στην Ροδόπη, τα γήπεδα της οποίας γνωρίζει για τα καλά, έχοντας σφυρίξει στο ξεκίνημά της σε πάρα πολλούς αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Θράκης.

Η Κουρομπίλια έγινε η πρώτη γυναίκα που ορίζεται σε αγώνα των ευρωπαϊκών κυπέλλων, μετά από σχεδόν από δέκα χρόνια.  Η προηγούμενη που είχε αυτήν την τύχη να ορίζεται σε αγώνες ευρωπαϊκών κυπέλλων υψηλού επιπέδου ήταν η γαλλίδα Βενιω, ενώ η προηγούμενη ελληνίδα γυναίκα βοηθός που έκανε… έξοδο στην Ευρώπη είναι η Σοφία Γρυλλάκη (Χανίων), η οποία τώρα είναι παρατηρήτρια στην Σούπερ Λίγκα. Η Κρητικιά είχε οριστεί βοηθός του Θανάση Μπριάκου στο ματς του πρώτου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ανάμεσα στην Μέταλουργκ Ζαπορίγια και την Λάτσιο, που έγινε στις 16/9/2004 και είχε λήξει με 0-3 υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Αρχικά η Κουρομπύλια είχε οριστεί τέταρτη σε δυο παιχνίδια του Μιχάλη Κουκουλάκη στου ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως αναφέρουν όμως τα sfyrigmata, δεν πρέπει να σας προκαλεί εντύπωση αυτό, αφού πλέον λόγω επιπρόσθετων, τέταρτοι μπαίνουν συνήθως βοηθοί διαιτητές. Ωστόσο, η καλή πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα (αν και στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη δε ξεχνάνε το… πλαστικό μπουκαλάκι και τον μηδενισμό στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης) δεν πέρασε απαρατήρητη και ο Χιου Ντάλας (που έχει στις ευθύνες του και την ευρωπαϊκή διαιτησία, μην ξεχνιόμαστε) της έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθεί και στο Γιουρόπα Λιγκ. Και η Χρύσα την άρπαξε από τα μαλλιά.

Η Κουρομπίλια μετά τον Σύνδεσμο της Θράκης είχε πάρει μεταγραφή στην Καρδίτσα, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της, ενώ τα τελευταία χρόνια πήρε μεταγραφή για την Δυτική Αττική. Το καλοκαίρι συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U-20 (5 έως 24 Αυγούστου 2014). Ακόμη τον περασμένο Νοέμβριο πήρε μέρος σε σεμινάριο διαιτησίας για πιθανές βοηθούς διαιτητές για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2015, που θα φιλοξενηθεί το προσεχές καλοκαίρι στον Καναδά.

Στην αναμέτρηση Τορίνο – Ατλέτικ Μπιλμπάο, η Κουρομπίλια ήταν η μία βοηθός του Κουκουλάκη, είδηση  που προκάλεσε αίσθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο άλλος βοηθός ήταν ο Μιχάλης Καρσιώτς, επιπρόσθετοι πίσω από τα τέρματα οι Ανδρέας Παππάς και Θανάσης Γιάχος ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Χρήστος Μπαλτας. Το καλό για όλους ήταν ότι οι έλληνες διαιτητές ως ομάδα τα πήγαν πολύ καλά στην αναμέτρηση, ιδιαίτερα παράπονα δεν εκφράστηκαν και όπως ήταν φυσιολογικό, η Κουρομπίλια τράβηξε τα πιο πολλά βλέμματα με την παρουσία της.

Δείτε τις φωτογραφίες. Η πρώτη του Getty Images πριν από την έναρξη του αγώνα στο Τορίνο με την Κουρομπίλια να ελέγχει τα δίχτυα, η δεύτερη κατά την διάρκεια του ματς με την Χρύσα να διακρίνεται στο βάθος και η τρίτη από το ματς Καλλονή – Ξάνθη, η οποία αποτελεί και την τελευταία φωτο που ανέβηκε σε σελίδα που φέρει το όνομά της στο facebook…