Πρώτη σύσκεψη στην Ξάνθη για τον (καλοκαιρινό) ερχομό της Εθνικής Ομάδας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη είχε στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, σε συνέχεια τις συνεργασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφορικά με  την παρουσία της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ στην Ξάνθη από τις 20 έως τις 24 Αυγούστου.

Η συνάντηση αφορούσε τη φιλοξενία του τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή τεσσάρων Εθνικών Ομάδων (Ελλάδας, Ρωσίας, Βοσνίας, Τσεχίας), το διάστημα 20-24 Αυγούστου στο κλειστό γυμναστήριο «Φ. Αμοιρίδης» (Θυμηθείτε το εκτενές ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ). Η διοργάνωση θα γίνει για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ομάδων, ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2015 που θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες (Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Λετονία) το διάστημα 05-20 Σεπτεμβρίου, αλλά δίνει την δυνατότητα παράλληλα στην Περιφέρεια να δείξει την αγάπη της περιοχής για την Εθνική Ομάδα και να διαφημιστεί τόσο η πόλη της Ξάνθης όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις συζητήσεις ανάμεσα στους κ.κ. Ζαγναφέρη – Τσαγκρώνη συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Νικολόπουλος, ως εκπρόσωπος του μπάσκετ στην Περιφέρεια, καθώς και η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα συνδράμει στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Κώστας Ζαγναφέρης (Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης): «Η Ξάνθη θα διοργανώσει το πιο κρίσιμο τουρνουά που θα γίνει στην Ελλάδα, από το οποίο θα εξαρτηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό η τελική αποστολή της Εθνικής Ομάδας. Ως Περιφέρεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσαγκρώνη και την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την επιλογή της Ξάνθης ανάμεσα σε άλλες πόλεις που ήταν υποψήφιες για την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού γεγονότος. Σήμερα είχαμε μία πρώτη συνάντηση για οργανωτικά θέματα έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το δικό μου μέλημα, εκτός από το να κάνουμε μία επιτυχημένη διοργάνωση, είναι η προβολή της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα μέσα από αυτό το τουρνουά, το οποίο εκτός από την Ελλάδα θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά και στις υπόλοιπες τρεις χώρες που θα συμμετέχουν».

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γ.Γ. ΕΟΚ): «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προτίμησε την Ξάνθη λόγω του θετικού κλίματος και της ανταπόκρισης που συναντήσαμε από το ξεκίνημα των επαφών. Σε μία προσπάθεια που ξεκινήσαμε με την Εθνική Ομάδα για να αγωνιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και οι φίλαθλοι να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την «επίσημη αγαπημένη», θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε από την ακριτική περιφέρεια της ΑΜ-Θ. Η Ξάνθη έχει τη μπασκετική υποδομή, ένα πάρα πολύ καλό κλειστό γήπεδο και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στη διοργάνωση κι έτσι θα βρεθούμε εδώ το διάστημα 20-24 Αυγούστου, μαζί με τις 4 ομάδες που θα έχουν περισσότερα από 120 άτομα συνολικά στις αποστολές, συν τους συνοδούς που θα έρθουν. Πιστεύω ότι το φίλαθλο κοινό της Ξάνθης και της ευρύτερης Περιφέρειας θα ανταποκριθεί θετικά και θα αγκαλιάσει την προσπάθεια γεμίζοντας το «Αμοιρίδειο» στάδιο. Εξάλλου προσανατολιζόμαστε στο να υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο 5 Ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων της διοργάνωσης».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι το κλίμα στην Ξάνθη το χρονικό διάστημα του τουρνουά θα είναι εορταστικό και θα έρθουν θεατές και από άλλες πόλεις καθώς κάθε Έλληνας θέλει να δει από κοντά την Εθνική Μπάσκετ και τα «αστέρια» της. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη φιλοξενία και τη βοήθεια».

Νίκος Νικολόπουλος (πρόεδρος ΕΚΑΣΑΜΑΘ): «Για εμάς ως Ένωση είναι χαρά να έχουμε κοντά μας την Εθνική Ομάδα, καθώς η παρουσία της και μόνο, εκτός από τα οφέλη στην προβολή της πόλης και της Περιφέρειας θα προσελκύσει πολλά νέα παιδιά τα οποία στη συνέχεια ενδεχομένως ασχοληθούν με το μπάσκετ και τον αθλητισμό, που είναι πολύ σημαντικό».