Στην Θράκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης του 2016!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Στην Θράκη μας και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην τεχνική κολύμβηση το 2016 όπως αποφάσισε στη Ρώμη η Ολομέλεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Μαζί με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Ελλάδα, ανέλαβε και την Πανεπιστημιάδα του αθλήματος την ίδια χρονιά, μετά από σχετικό αίτημα της ίδιας της CMAS και  η οποία επίσης θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη, αμέσως μετά τη λήξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ορίστηκε να διεξαχθεί από 24 έως 28 Ιουνίου και η Πανεπιστημιάδα 29 και 30 Ιουνίου του 2016. Πρόκειται για σημαντικές διοργανώσεις που θα φέρουν τους κορυφαίους αθλητές του παρόντος αλλά και του μέλλοντος στην Αλεξανδρούπολη, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την διαφήμιση της περιοχής αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Παρών στη Ρώμη και τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της CMAS ήταν ο ταμίας του διοικητικού συμβουλίου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Ηλίας Ξιάρχος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Η ανάθεση στην Ελλάδα τόσο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος όσο και της Πανεπιστημιάδας, έχει να κάνει αφενός με την αναγνώριση της τεράστιας οργανωτικής και αγωνιστικής επιτυχίας που σημείωσε πέρυσι στα Χανιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων και αφετέρου στις μεγάλες επιτυχίες που έχουν οι αθλητές μας στις κορυφαίες διοργανώσεις του αθλήματος.

Η ικανότητα της ΚΟΕ στην διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνει στο ελάχιστο τον κρατικό κορβανά, αναγνωρίζεται στα διεθνή μας όργανα και αυτό αποτυπώθηκε με σαφήνεια στις αποφάσεις που πήρε στη Ρώμη η CMAS», δήλωσε ο Ηλίας Ξιάρχος.

Όσο για τον λόγο που επιλέχθηκε η Αλεξανδρούπολη; Αναζητήστε τον στο μέλος της ΚΟΕ από την πρωτεύουσα του Έβρου Χριστίνα Ρουσίδου, την ύπαρξη του νέου κολυμβητηρίου της πόλης αλλά και την άψογη διοργάνωση του Βαλκανικού Κυπέλλου Τεχνικής Κολύμβησης και του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης…