Ο πρώην «Θρακιώτης» που απέκλεισε τον Άρη από το Κύπελλο Γ’ Εθνικής

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Αποκλεισμός-σοκ για τον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από την Δωτιέα Αγιάς με 0-1, αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι η σχέση της ομάδα απο την Λάρισα με την Θράκη.

Ο συνδετικός κρίκος της ομάδας για την οποία μιλούν όλοι μετά την μεγάλη νίκη πρόκριση μέσα στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον πάγκο της Δωτιέας. Ο λόγος για τον τεχνικό της Λαρισινής ομάδας Σωτήρη Αντωνίου. Ο Αντωνίου, για όσους θυμούνται, από το 1997 έως το 2001 αγωνιζόταν στην Skoda Ξάνθη, έχοντας 80 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 11 στο κύπελλο, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Πέρα από την Ξάνθη ο 39χρονος τεχνικός, είχε αγωνιστεί σαν ποδοσφαιριστής σε Απόλλων Λάρισας, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φωστήρα, Εθνικό Αστέρα, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννενα, Τρίκαλα, Δόξα Δράμας και τον Εορδαϊκό.

Ως προπονητής  ο Σωτήρης Αντωνίου, έχει εργαστεί το 2008 στον πάγκο του Εορδαϊκού όπου ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα.  Ακολούθως συνέχισε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής, με την οποία την περίοδο 2009-10 πήρε την άνοδο από την Δ’ Εθνική στην Γ’ Εθνική και ένα χρόνο μετά την έφερε δεύτερη στον Βόρειο Όμιλο και την ανέβασε στην Β’ Εθνική (σε μια πορεία που έφερε τη νησιωτική ομάδα στην Super League εδώ και δυο χρόνια). Ακολούθησε το πέρασμα του από τον πάγκο του Πανηλειακού, τον οποίο οδήγησε ως τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής.

Μετά έφυγε από τον Πύργο και πήγε τον Νοέμβριο του 2012 στην Κόρινθο, από την οποία απομακρύνθηκε τον Μάρτιο του 2013, για να συνεχίσει στον πάγκο της Παναχαϊκής όπου άντεξε μόλις 12 μέρες! Στις 9 Απριλίου του 2013 ο Αντωνίου επέστρεψε στον Πανηλειακό για να αποχωρήσει το καλοκαίρι και να επιστρέψει στην Λάρισα για λογαριασμό του Δωτίεα Αγιάς που αγωνίζεται στον 4ο όμιλο της  Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Στις φωτογραφίες δεξιά ο Αντωνίου ως κόουτς, όπως είναι σήμερα – και αριστερά από αγώνες με την Ξάνθη κόντρα στον Παναθηναϊκό (και μια μονομαχία με τον Αλεξούδη όπου εμπλέκεται και ο Άντζας) και τον Ολυμπιακό (με τον Ζιοβάνι να εκτελεί το φάουλ και τον Αντωνίου μεταξύ των παικτών του τείχους).