Προκαλεί την τιμωρία του ο Εθνικός και φτάνει στα άκρα με το θέμα Κασαμπαλή

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στα άκρα φτάνει τις σχέσεις της με την ΕΟΠΕ η διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με αφορμή την κλήση του Σταύρου Κασαμπαλή στην Εθνική Εφήβων. Ο Εθνικός δηλώνει αποφασισμένος να μην στείλει τον παίκτη του στην Εθνική στην ημερομηνία που έχει ζητηθεί και φυσικά κινδυνεύει άμεσα με τιμωρία, καθώς από την ΕΟΠΕ φέρονται εκνευρισμένοι από την αντίδραση της ομάδας του Έβρου.

Όπως έχει γράψει από τα Χριστούγεννα το ThrakiSportS, η Εθνική Εφήβων πρόκειται να συγκεντρωθεί στην Μεγαλόπολη από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου ενόψει της συμμετοχής της στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία στις 9, 10 και 11 Ιανουαρίου 2015 με αντιπάλους τις Γαλλία, Λετονία, Ουγγαρία. Βασικός πασαδόρος της Εθνικής είναι ο Κασαμπαλής που έχει κληθεί την επομένη της Πρωτοχρονιάς να πάει στην Πελοπόννησο.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, αυτό δημιουργεί  πρόβλημα στον Εθνικό που θα χάσει τον Κασαμπαλή στα δύο πρώτα παιχνίδια του 2015, με τον Φοίνικα στην Σύρο το προσεχές Σάββατο και Λαμία το μεθεπόμενο. Μετα τον τραυματισμό του βασικού πασαδόρου της ομάδας Ζάρκο Κίσιτς, που απουσίασε από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ο Εθνικός κινδυνεύει να μείνει χωρίς πασαδόρο. Για αυτό ζήτησε να δοθεί μια εξαίρεση και τουλάχιστον ο Κασαμπαλής να μην ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα από τις 2 Ιανουαρίου αλλά δυο μέρες μετά.

Η ΕΟΠΕ όπως ήταν φυσιολογικό δεν έκανε δεκτό το αίτημα, καθώς κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον ασκό του αιόλου για να αρχίσουν ανάλογα αιτήματα από όλα τα σωματεία. Μάλιστα, όπως έγινε δεκτό, αντίστοιχο αίτημα υπήρξε και από την ιταλική Περούτσια για τον Γιώργο Τζιουμάκα, που είχε προηγηθεί μάλιστα πολύ του σχετικού αιτήματος του Εθνικού, αλλά και εκείνο δεν έγινε αποδεκτό. Ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι σημαντικό η Εθνική Ομάδα να έχει πραγματοποιήσει προπονήσεις με όλους τους παίκτες μαζί.

Παρά λοιπόν την άρνηση της ΕΟΠΕ να υπάρξει οποιαδήποτε εξαίρεση, ο Εθνικός με μια επιστολή προς την ΕΟΠΕ ουσιαστικά ανακοίνωσε την Τρίτη (30/12) με την λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” (όπως λένε από την ΕΟΠΕ) ότι ο Εθνικός αποφάσισε ο Κασαμπαλής να μην ενσωματωθεί στην Εθνική Ομάδα την προγραμματισμένη ημερομηνία αλλά την ημερομηνία που βολεύει την ομάδα. Μόνο που με την κίνηση αυτή και κυρίως με την δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής, φτάνει στα άκρα την κατάσταση χάνοντας και το δίκιο του.

Το κυριότερο είναι ότι η ομάδα κινδυνεύει με τιμωρία, καθώς άρνηση παραχώρησης παίκτη σε Εθνική Ομάδα είναι από τα πιο βαριά αδικήματα που μπορεί να κάνει ένας σύλλογος. Μπορεί να έχει χίλια δίκια στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά με την λογική του “αποφασίζομεν και διατάζομεν” μόνο αυτά δεν βρίσκει. Στην ουσία υποχρεώνει την ΕΟΠΕ να απορρίψει το δίκαιο αίτημά του γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δώσει το πάτημα να κάνει κάθε ομάδα του… κεφαλιού της και να στέλνει τους παίκτες της στην Εθνική όποτε κρίνει η ίδια.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστό σε τι ενέργειες έχει προβεί ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης προς την ΕΣΑΠ για ενδεχόμενη αναβολή του αγώνα της Σύρου ή έστω μετακίνησή του σε άλλη ημερομηνία – κάτι που μόνο δύσκολο δεν θα έπρεπε να είναι με δεδομένη την ισχυρή εκπροσώπηση του Εθνικού στο ΔΣ της ΕΣΑΠ. Ίσως αυτή θα ήταν η πιο λογική λύση δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, όπου όλοι έχουν δίκιο, εκτός φυσικά αν έχει απορρίψει τέτοιο αίτημα ο Φοίνικας Σύρου.

Πλέον αναμένονται οι κινήσεις από την ΕΟΠΕ στην περίπτωση που ο Εθνικός προχωρήσει στην απειλή του και δεν αποστείλει τον παίκτη του στην ημερομηνία που έχει ζητηθεί στην Εθνική.

Αναλυτικά η επιστολή του Εθνικού στην ΕΟΠΕ:

«Όπως είναι γνωστό σε όλους η ομάδα μας συνεχώς τροφοδοτεί τις ομάδες της Εθνικής Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα και κλιμάκια (παίδων, παμπαίδων , εφήβων, ανδρών κλπ) με παίκτες και είναι πολύ υπερήφανη γι αυτό. Θεωρούμε ότι είμαστε από τις πολύ ελάχιστες ελληνικές ομάδες με δουλειά σε βάθος της οποίας το αποτέλεσμα φαίνεται αγωνιστικά με την επάνδρωση των Εθνικών ομάδων.

Το ίδιο υπερήφανοι νιώθουμε και με την κλήση του Σταύρου Κασαμπαλή στην Εθνική ομάδα για το διάστημα από 2/1/2015 για την προετοιμασία και τις επίσημες υποχρεώσεις της για τους προκριματικούς αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων . Όπως όμως σας έχουμε ενημερώσει η ομάδα μας είχε την ατυχία τραυματισμού παίκτη που αγωνίζεται στην ίδια θέση του πασαδόρου, με αποτέλεσμα ο Κασαμπαλής να είναι αυτή την στιγμή ο μοναδικός πασαδόρος που αγωνίζεται στην ομάδα και μάλιστα βασικός.
Επειδή η ομάδα μας έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις την 3/1/2015 για την Volleyleague αγωνιζόμενη εκτός έδρας στην Σύρο με την τοπική ομάδα  και μη έχοντας αντικαταστάτη στην συγκεκριμένη θέση, παρόλο που σας το ζητήσαμε με αίτημά μας, το οποίο δεν έγινε δεκτό, σας γνωρίζουμε ότι αποφασίσαμε ο παίκτης Σταύρος Κασαμπαλής να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα της Εθνικής Εφήβων την Κυριακή 4/1/2015.
Θεωρούμε ότι ο παίκτης δεν χάνει καθόλου από την προετοιμασία της Εθνικής,  μιας και δεν θα μείνει άπραγος, αλλά απεναντίας θα αγωνιστεί, και μάλιστα σε ένα αρκετά δυνατό αγώνα . Για το λόγο αυτό θεωρούμε εύλογο και δίκαιο ο παίκτης να συμμετέχει στην Εθνική με μία μέρα καθυστέρηση, αφού πρώτα βοηθήσει την ομάδα του δεδομένου του προβλήματος τραυματισμού .
Ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ και θα συνεχίσουμε την διαρκή τροφοδοσία της με παίκτες» .