ΕΠΣ Θράκης: Ξέσπασμα αγωνίας από τον Ιωσηφίδη για το “μαρασμό” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Το προβληματισμό του εξέφρασε μέσω του διαδικτύου και της προσωπικής του σελίδας ο δραμινός προπονητής του Σπάρτακου Αγ. Θεοδόρων και πρωην προπονητής των ακαδημιών του Πανθρακικού και ενωσιακός προπονητής Νίκος Ιωσηφίδης, με αφορμή τον τραυματισμό του παίχτη του Γεωργιάδη, που συνέβη στο παιχνίδι κυπέλλου της ομάδας του με τον Αστέρα Αιγείρου.

Σας καταγράφουμε το ξέσπασμα ψυχής του Νίκου Ιωσηφίδη στη σελίδα του στο facebook για τον τραυματισμό του Γεωργιάδη:

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Σώστη, στον αγώνα της ομάδος μου με τον Αστέρα Αιγείρου για το κύπελλο, ζήσαμε λεπτά αγωνιάς βλέποντας ένα παιδί να να βρίσκεται ακίνητο στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας.

Η εικόνα αυτή δεν μπορεί να βγει απ το μυαλό μου και μ’ έκανε σε συνδυασμό και μ αλλά γεγονότα το τελευταίο διάστημα ν’ αναρωτηθώ για πάρα πολλά…
Το συμπέρασμα μου είναι ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε από κάποιο πόστο με το ποδόσφαιρο (παράγοντες ,προπονητές ,διαιτητές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι ) προφανώς χάνουμε το δάσος….

Επειδή πάντα εξαρτάται από εμάς, λιγότερο ή περισσότερο, να βελτιώσουμε εκείνο που είναι λάθος, τα παράπονα για τα πράγματα «που δεν αλλάζουν» είναι μία δικαιολογία που αποτελεί ομολογία είτε αδιαφορίας είτε αδυναμίας!!!!!

Τα πράγματα, πάντοτε αλλάζουν. Η παρέμβασή μας καθορίζει σε μικρό η σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση της αλλαγής τους. Αν θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο είναι θέμα φιλοσοφίας, νοοτροπίας, διάθεσης και κατανόησης του ρόλου τον οποίο έχουμε αναλάβει ο καθένας μας…

Το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας !!

Ναι και η κοινωνία μας και το ποδόσφαιρο περνά κρίση !! Ναι ! τα πράγματα είναι δύσκολα και προφανώς προσπαθούμε όλοι μας να κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες !

Όχι δεν υπάρχει δικαιολογία για κανένα γήπεδο που ο κάθε ποδοσφαιριστής ρισκάρει την ακεραιότητα του! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ανοχή του σκληρού-αντιαθλητικού ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει δικαιολογία για την προπονητική φιλοσοφία του «χωριάτικου ποδοσφαίρου» λέγοντας «τι να κάνουμε έτσι είναι η κατηγορία», δεν υπάρχει δικαιολογία για την μη αντικειμενική πληροφόρηση του φιλάθλου, δεν μπορεί να βολευόμαστε μ αυτή την κατάσταση !!!!
Ναι η κοινωνία μας περνά κρίση !!

Βουλιάζει αλλά δίνει και αγώνα επιβίωσης!!! Δεν τα παρατά !!
Έτσι και στο ποδόσφαιρο του νομού μας…..
Σίγουρα έχουν γίνει κάποια βήματα μπροστά.
Παρ ολ αυτά απαιτείται αυτογνωσία από τον καθένα μας που ασχολείται μ αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο !!

Δεν μας φταίνε οι άλλοι για το χάλι μας, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας. Το ποδόσφαιρο το καταστρέφουμε εμείς οι ίδιοι!!

Μας αρκεί μια νίκη για να πάμε το βράδυ σπίτι μας ευτυχισμένοι ξεχνώντας όλα τα στραβά κι ανάποδα . Σήμερα ήταν το παιδί της ομάδας μας ! Αύριο θα είναι το δικό σας παιδί που θα μένει ακίνητο στο γήπεδο !!

Ας μην περιμένουμε να γίνει το «κακό» για ν αλλάξουμε νοοτροπία όλοι μας. Μην αφήνουμε να γίνει μια επιτυχία, το χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
Τέλος για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι μόνο στο σημερινό παιχνίδι ! Σήμερα απλά μου δόθηκε το έναυσμα.
Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι !! Το χρωστάμε ως αντίτιμο στο ρόλο που μας έχει χαρίσει το ποδόσφαιρο !

ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ….. ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΥΝΑΤΑ !!!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ