Στην Θράκη η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2015!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων έρχεται στην Θράκη! Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών θα έρθει στην περιοχή μας για να πραγματοποιήσει το προσεχές καλοκαίρι το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωμπάσκετ του 2015.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο και για να γίνει, χρειάστηκε να υπάρξει συνεργασία και πολλές επαφές των αρμοδίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και προσωπικά τον ισχυρό άνδρα της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Σύμφωνα με όσα αλίευσε το ThrakiSportS, η συμφωνία έχει επιτευχθεί ώστε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και πριν αναχωρήσει η Εθνική για το Ευρωμπάσκετ, να βρεθεί στην Ξάνθη και να προετοιμαστεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αμοιρίδειου Αθλητικού Κέντρου, το οποίο θα παραχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης.

Μάλιστα, στο… “κόλπο” έχει μπει προσωπικά και ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει εντελώς δωρεάν την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στα Πηγάδια και τις εγκαταστάσεις του “Σαλέ”, όπου έχει το προπονητικό της κέντρο η Skoda.

Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι η Εθνική θα πρέπει να αναμένεται στην Ξάνθη στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, από τις 20 του μηνός και μετά, με σκοπό να αναχωρήσει από την περιοχή μας για την συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ, η έναρξη του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις Σεπτέμβρη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα στην Θράκη να διοργανωθούν και σειρά φιλικών αγώνων. Ήδη έχει υπάρξει μια πρώτη καταρχήν συμφωνία με την Εθνική Ρωσίας, που είναι πιθανό το ίδιο διάστημα να βρεθεί για προετοιμασία και φιλικούς αγώνες στην Ξάνθη, ενώ επιχειρείται να γίνει το ίδιο με άλλες δύο ομάδες ώστε ενδεχομένως να διοργανωθεί στο Αμοιρίδειο και ένα τουρνουά στα πρότυπα του “Ακρόπολις”.

Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν μετά από την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ, που θα γίνει τον άλλο μήνα, οπότε και θα ξέρουμε τους αντιπάλους της ελληνικής ομάδας στον όμιλο (που προφανώς για ευνόητους λόγους δεν θα μπορούν να κάνουν κοινή προετοιμασία με την Εθνική Ελλάδος).

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωμπάσκετ του 2015 ήταν να φιλοξενηθεί στην Ουκρανία, μετά όμως από τα γνωστά γεγονότα στην χώρα η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από κοινού σε τέσσερις πόλεις τεσσάρων χωρών (από ένας όμιλος σε Μονπελιέ Γαλλίας, Ζάγκρεμπ Κροατίας, Ρίγα Λετονίας και Βερολίνο Γερμανίας, με την τελική φάση να φιλοξενείται στο… ποδοσφαιρικό γήπεδο της γαλλικής Λιλ).