Υπέγραψε στον Άρη και ανακοινώθηκε επισήμως ο Μάουρο Πόι

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ανακοινώθηκε και τυπικά η απόκτηση του πρωην αργεντινού μεσοεπιθετικού της Ξάνθης για μια πενταετία Μάουρο Πόι από τον Άρη. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να απαντήσει και στις κατηγορίες που ακούστηκαν εις βάρος του από την ομάδα που προπονεί ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, τον Παναργειακό.

Πιο αναλυτικά όπως ακούγεται στη Θεσσαλονίκη από το περιβάλλον του αργεντίνου, αναμένονται σύντομα και κάποιες απαντήσεις του προς τη διοίκηση του Παναργειακού, που λίγο πολύ τον χαρακτήρισαν “σακάτη” (πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις στον Άρη και μάλιστα ο ίδιος ζήτησε να μπεί μπόνους συμμετοχών, ώστε να άρει όλες τις αμφιβολίες που υπάρχουν για τον τραυματισμό του), ενώ στην πραγματικότητα, άλλοι είναι οι λόγοι που δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του στο Άργος του Λουτσιάνο, τελικά για καλό του, αφού βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και οι δηλώσεις του παίκτη για τη μετακίνηση του στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη:

«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει την απόκτηση του Μάουρο Πόι.
Ο 33χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που θα κάνει σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα μας, βρέθηκε το μεσημέρι στα γραφεία και υπέγραψε για δύο χρόνια.
Ο Μάουρο Πόι γεννήθηκε στις 02/07/1981 στο Ροζάριο της Αργεντινής (έχει ιταλικό διαβατήριο), έχει ύψος 1,74 και βάρος 75 κιλά. Επαγγελματικά ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 από την Ροζάριο Σεντράλ. Επόμενοι ποδοσφαιρικοί σταθμοί ήταν η Ράσινγκ ντε Κόρδοβα και η Γοδόι Κρουζ (68 συμμετοχές και 11 γκολ).
Το καλοκαίρι του 2007 αποφάσισε να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αποδεχόμενος την πρόταση της Skoda Ξάνθης. Στην ομάδα της Θράκης αγωνίστηκε μέχρι το 2012 (115 συμμετοχές και 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις). Τη σεζόν 2012-2013 μεταγράφηκε στον Λεβαδειακό (29 συμμετοχές), ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο φόρεσε την φανέλα του Παναιτωλικού.

Ο Μάουρο Πόι δήλωσε στο www.arisfc.gr:

«Είμαι χαρούμενος που όλα πήγα καλά και θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΑΡΗ. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, τη δυναμική της οποίας την γνωρίζω πολύ καλά από την παρουσία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα, ο ΑΡΗΣ είχε πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία. Όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος, θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει ο ΑΡΗΣ εκεί που του αξίζει να βρίσκεται. Η θέση του ΑΡΗ είναι στην Superleague».

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/28tcNfhZ0es?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen]