Ο Λάζαρος Χαριτωνίδης για την Δόξα Δράμας και τους προσωπικούς του στόχους

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– O Λάζαρος Χαριτωνίδης το 2011 ήταν ενας πολλά υποσχόμενος θρακιώτης ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνιζόταν στον ΟΦΗ. Δυστυχώς, ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για 1,5 χρόνο.  Επιστρέφοντας, έδειξε πώς ήταν ο παλιός καλός του εαυτός, όμως για δεύτερη φορά, στάθηκε άτυχος όταν ξανατραυματίστηκε και αναγκάστηκε να απέχει για ένα ακόμη μεγάλο διάστημα.

Την τωρινή σεζόν, ο Λάζαρος,  βρίσκεται στην πιο όμορφη φάση της προσωπικής του ζωής μια και η σύντροφός του, η πρωταθλήτρια του στίβου Βούλα Παπαχρήστου, ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Αλλά και αγωνιστικά επανήλθε, καθώς ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού φόρεσε τη φανέλα της Δόξας Δράμας και έκανε μάλιστα πρεμιέρα πριν δύο εβδομάδες απέναντι στον Έβρο Σουφλίου.

Με αφορμή την δυναμική επανεμφάνισή του, παρά το κακό ξεκίνημα της ιστορικής Δόξας, αλλά και ένα μικροεπεισόδιο που προέκυψε στον αγώνα κυπέλλου την Κυριακή όπου η ομάδα του ηττήθηκε απο τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, ο Λάζαρος μίλησε στην Έλενα Φάκου για το verge.gr. Ο ίδιος εξήγησε τι τον εκνεύρισε και τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα ο προπονητής του να προχωρήσει σε αλλαγή: 

“Έχασα την ψυχραιμία μου για το λογο οτι επαναλήφθηκαν τα ιδια λάθη με τους προηγούμενους αγώνες. Δεχόμαστε εύκολα γκολ και βρισκόμαστε εκτεθειμένοι. Η ομάδα δεν έδειχνε να εχει διάθεση για το κατι παραπάνω…Θα ήθελα να τονίσω πώς δεν έχω πρόβλημα με τον προπονητή μου, απεναντίας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία κι έκανε την αλλαγή διότι ήθελε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η κακή εμφάνιση της ομάδας  σε συνδυασμό με καποιες αποφάσεις του διαιτητή με έκαναν να χάσω την ψυχραιμία μου και να μην επικεντρωθώ στην εξέλιξη του αγωνα παρότι μεχρι εκείνο το σημείο είχα κάνει πραγματική κατάθεση ψυχής στο γήπεδο…Το ηθελα πολυ αυτο το ματς γιατι θα έπαιζε σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια απο άποψη ψυχολόγιας αλλα και η ομαδα επιτέλους θα ειχε και ενα καλο αποτέλεσμα…ο Προπονητής προφανώς για να με προφυλάξει με έβγαλε ενόψει και της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα!!”.

Στην αναφορά ότι οι πληροφορίες λένε πώς στις κερκίδες όλοι αναρωτιόντουσταν γιατί βγήκε αλλαγή, ο ίδιος απαντά: “Δικαιολογημένα ρωτούσαν στην κερκίδα για ποιό λόγο βγήκα αλλα δεν ήξεραν η άνθρωποι, γι’ αυτό έγραψα και το status μου για να δώσω κάποιες εξηγήσεις στους φιλάθλους. Επισης στην Καβάλα διάφορα πηγαδάκια έλεγαν, οτι δεν είναι αυτός ο παίκτης για εδώ βρε παιδια, είναι overqualified ! (γέλια) true story!!”.

Όσο για τις επιδιώξεις του αναφορικά με την πορεία της ομάδας αρχικά και στη συνέχεια τις δικές του τη φετινή σεζόν; Ο Λάζαρος Χαριτωνίδης τονίζει: “Η Δόξα ειναι μια ομάδα που καλώς η κακώς ειναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστεί. Είναι μια ιστορική ομαδα και δεν πρέπει να βρίσκεται σε αυτη την κατηγορία… Εγω ήρθα εδώ για να κάνω μια νέα αρχή στην καριέρα μου αλλά και να βοηθήσω και την νέα αρχή που κάνει η ομάδα! Προσωπική φιλοδοξία είναι να επιστρέψω όσο πιο σύντομα γίνεται στο υψηλότερο επίπεδο καθώς γι’ αυτό προετοιμάζομαι εδώ και καιρό και το περιμένω πώς και πώς!!”.