Οι επιδόσεις στο Run Greece από… Λαμπάκη, Πέτροβιτς, Γεροντόπουλο

Γράφει ο Κουτσοballης

– Ο περίφημος αγώνας του Run Greece έγινε, περίπου 1.800 άτομα συμμετείχαν στους δύο αγώνες πέντε και δέκα χιλιομέτρων καθώς και στον παιδικό των 600 μέτρων, τα αποτελέσματα τα μετέδωσε το ThrakiSportS ήδη από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά αξίζει μια δεύτερη ματιά στις επιδόσεις των… αθληταράδων των πολιτικών μας.

Όπως αναφέραμε στην ανάρτηση με τα πλήρη αποτελέσματα, άφησαν τα κοστούμια και έβαλαν τις φόρμες και τα αθλητικά τους παπούτσια ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Ψάξαμε λοιπόν αναλυτικά τα αποτελέσματα αναζητώντας τα ονόματά τους, προκειμένου να δούμε πού τερμάτισαν και με τι χρόνο.

Λοιπόν, καταρχήν χίλια μπράβο στον δήμαρχο Λαμπάκη! Δεν το λέμε γιατί κέρδισε κανά μετάλλιο, αλλά γιατί τόλμησε το δύσκολο. Δεν δήλωσε συμμετοχή στο εύκολο, όσο μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο η κούρσα των πέντε χιλιομέτρων, αλλά στο δύσκολο, στο δεκάρι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να τέρματίσει. Όγδοος από το τέλος βέβαια, αλλά τερμάτισε. Κατέλαβε την 226η θέση στα δέκα χιλιόμετρα και έτρεξε την απόσταση σε 1 ώρα, 13 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς προτίμησε την ευκολότερη λύση των πέντε χιλιομέτρων. Και αυτός κατάφερε να τερματίσει. Από τους τελευταίους, αλλά τα κατάφερε. Στην 672η θέση μεταξύ των 752 που τερμάτισαν, επιτυγχάνοντας χρόνο 48 λεπτών και 53 δευτερολέπτων.  Αντιθέτως, ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος του Έβρου Κώστας Εξακουστός τα πήγε πολύ καλύτερα, αφού τερμάτισε 239ος με χρόνο 30 λεπτών και 51 δευτερολέπτων.

Όσο για τον υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Έβρου Άκη Γεροντόπουλο; Αν και το δελτίο Τύπου που ο ίδιος διακίνησε λέει ότι συμμετείχε, δυστυχώς όσο και αν ψάξαμε στα αποτελέσματα, το όνομά του δεν το βρήκαμε ούτε στα πέντε ούτε στα δέκα χιλιόμετρα. Μυστήριο…