Η ομάδα της Θράκης που αγωνίστηκε με τις φανέλες του… Παναθηναϊκού

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Με 5-0 κέρδισε την Θύελλα Παλιουρίου ο Άρδας Καστανέων για την πρώτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου και προκρίθηκε με άνεση στον επόμενο γύρο. Ωστόσο αυτό που προκάλεσε τα περισσότερα σχόλια ήταν το γεγονός ότι η ακριτική ομάδα προσήλθε να αγωνιστεί στο παιχνίδι με μια φανέλα αρκετά γνώριμη στους φιλάθλους όλης της χώρας: αυτήν του… Παναθηναϊκού.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ο Άρδας αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα που έχει κανονικά και τις διαφημίσεις του ΟΤΕ πίσω και της Cosmote μπροστά! Το μόνο που έχει αλλάξει είναι το γεγονός ότι στην θέση του τριφυλλιού στο στήθος έχει προστεθεί από πάνω το σήμα της ομάδας της ΕΠΣ Έβρου.

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Όχι, δεν έχει ξεκινήσει συνεργασία του Άρδα Καστανέων με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ωστόσο από τις τάξεις της ακριτικής ομάδας έχει περάσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν φορέσει την φανέλα του τριφυλλιού και το οποίο έχει αναδείξει το θρακιώτικο και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Αντώνη Αντωνιάδη. Ο κορυφαίος σκόρερ έχει καταγωγή από το Πετροχώρι Ξάνθης αλλά είχε φορέσει και την φανέλα της ομάδας του Άρδα πριν αρκετές δεκαετίες, όταν είχε σταλεί στα σύνορα για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Εκείνα τα χρόνια στον Βόρειο Έβρο είχε θυμηθεί κατά την επίσκεψή του στις Καστανιές πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσει την ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί όταν ήταν φαντάρος, ο Αντώνης Αντωνιάδης είχε δωρήσει τότε μια πλήρη σειρά εμφανίσεων του Παναθηναϊκού στον Άρδα Καστανέων. Οι εμφανίσεις ανήκουν στην ομάδα, οι ιθύνοντές της αντικατέστησαν το τριφύλλι με το σήμα του Άρδα και σε ορισμένα παιχνίδια όπως αυτό του Κυπέλλου, τις έχουν ως μια καλή εναλλακτική λύση για να αγωνίζεται ο σύλλογος.

Για την ιστορία, τα γκολ του Αρδα Καστανέων στην ευρεία νίκη με 5-0 επί της Θύελλας Παλιουρίου πέτυχαν οι Καπετανίδης (25΄), Γενικομσίου (40΄), Χαρχάλης (50΄και 60΄) και Μυλωνάς (55΄). Στην επόμενη φάση του κυπέλλου ο ¨Αρδας θα φιλοξενήσει και στις Καστανιές την Α.Ε. Διδυμοτείχου, στο σημαντικότερο ζευγάρι της β’ φάσης στον βόρειο όμιλο.

Το αν όμως θα ξαναφορέσει σε αυτό το παιχνίδι τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα γούρικες, είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα…