Παντελής Καπετάνος στο ThrakiSportS: «Επιστροφή στην Εθνική μέσω Ξάνθης»

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Για το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ρουμανία, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε ομάδας και τα προγνωστικά του για το παιχνίδι μίλησε στο ThrakiSportS ο Παντελής Καπετάνος, που επέστρεψε μέσω της Ξάνθης στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια στο ρουμανικό πρωτάθλημα και γνωρίζει όσο λίγοι τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο ομάδων.

Ο διεθνής επιθετικός δεν κρύβει την… απαισιοδοξία του για το παιχνίδι της Κυριακής, τονίζοντας ότι οι Ρουμάνοι είναι πιο έτοιμοι και διψάνε για εκδίκηση, ενώ αίσθηση προκαλεί η σύγκριση που κάνει ανάμεσα στο ελληνικό και το ρουμανικό πρωτάθλημα, βγάζοντας το δεύτερο σαφέστατα ανώτερο ποιοτικά. Τέλος μιλάει για τον Ρανιέρι και δεν κρύβει την επιθυμία του να υποχρεώσει τον Ιταλό ομοσπονδιακό προπονητή να τον ξανακαλέσει στην Εθνική Ομάδα χάρη στις εμφανίσεις του με την φανέλα της Ξάνθης. 

Ο Παντελής Καπετάνος μίλησε στο ThrakiSportS στο περιθώριο της εκδήλωσης που έκανε το βράδυ της Παρασκευής η Skoda Ξάνθη στο περίπτερό της στην πλατεία Αντίκα για την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας, ένα από τα οποία είναι και ο ίδιος. Η ενδιαφέρουσα κουβέντα μας είναι αλήθεια ότι βγάζει αρκετές δυνατές ατάκες…

Παντελή, πρεμιέρα την Κυριακή για την Εθνική Ομάδα για τα προκριματικά του Euro με την Ρουμανία, μια ομάδα και μια χώρα που ξέρεις όσο λίγοι. Ποιο το προγνωστικό σου για το παιχνίδι της Κυριακής:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για την Εθνική μας ομάδα αλλά εξίσου δύσκολο είναι και για αυτή της Ρουμανίας. Πιστεύω όμως πως οι Ρουμάνοι είναι λίγο πιο έτοιμοι από εμάς, κυρίως όσο έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Ρουμάνικο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει αρκετές αγωνιστικές έως τώρα. Οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής μας άργησαν να μπουν σε προετοιμασία και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μειονέκτημα για μας αλλά τα παιδιά διαθέτουν την εμπειρία και το κατάλληλο ταλέντο, ώστε να καταφέρουν να κάνουν κάτι καλό».

Αν το καταφέρουν πάντως, θα είναι μπροστά σε ένα άδειο γήπεδο. Πόσο επηρεάζει την Εθνική και πόσο τους Ρουμάνους το γεγονός ότι είναι το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών;

«Σίγουρα είναι μεγάλο μειονέκτημα. Θα έχουμε καινούριο προπονητή, αλλαγές στην ομάδα και θα λείπει ο κόσμος. Αυτομάτως, το πλεονέκτημα πάει στους Ρουμάνους λοιπόν».

Ποιο το προγνωστικό σου λοιπόν για το αποτέλεσμα του αγώνα;

«Θα είναι κλειστό παιχνίδι που ξεκινά από την ισοπαλία και όποιος προηγηθεί αυτός θα είναι ο νικητής του αγώνα».

Για να εντρυφήσουμε λίγο στους αντιπάλους μας, τι διαφορές έχει η Εθνική Ρουμανίας που θα αντιμετωπίσουμε σε σχέση με την ομάδα που αποκλείσαμε πέρυσι στα μπαράζ;

«Είναι πάνω κάτω ίδια ομάδα με εκείνο στο μπαράζ. Όπως είπα όμως, είναι πλεονέκτημα για αυτούς πως το ρουμανικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει 5-6 αγωνιστικές και θα έχουν λίγο καλύτερο ρυθμό. Εμείς από την άλλη είμαστε από Μουντιάλ και τα παιδιά ξεκίνησαν αργά προετοιμασία. Δεν θα είναι στο 100%. Άλλωστε κάποιοι δεν έχουν καν παιχνίδια στα πόδια τους. Οι Ρουμάνοι δεν έχουν τέτοια προβλήματα και θα παρουσιαστούν πιο έτοιμοι και νομίζω και πιο αποφασισμένοι…»

Θέλουν εκδίκηση, ε;

«Ε, λογικό είναι. Τους είχε πειράξει πάρα πολύ ο αποκλεισμός. Ένιωθαν πως αδικήθηκαν. Λείπουν και πολλά χρόνια από Μουντιάλ. Σίγουρα θα έρθουν για να κερδίσουν το παιχνίδι και το πιστεύουν. Βέβαια, όπως φάνηκε και στα μπαράζ, εμείς είμαστε πιο ομάδα και μένει να δούμε τι θα παρουσιάσει ο νέος προπονητής».

Δίνεις την καλύτερη πάσα! Νέος προπονητής… Ο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής… Ποια η γνώμη σου;

«Είναι μια μεγάλη αλλαγή για την Εθνική. Ο κύριος Σάντος είχε περάσει τη δική του φιλοσοφία και ήταν πετυχημένη. Τώρα έχουμε νέο προπονητή, αρκετές αλλαγές, καινούρια πρόσωπα. Πρέπει να δώσουμε χρόνο, αν και σε κάθε παιχνίδι η ομάδα θέλει τρεις βαθμούς. Θα είναι μια καινούρια αρχή και περιμένουμε να δούμε πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα. Για τον Ρανιέρι δεν ξέρω τη φιλοσοφία του και πώς θα μπει στο κλίμα. Σίγουρα όμως είμαστε αισιόδοξοι γιατί η Εθνική έχει καλούς παίκτες. Παίζαμε πολλά χρόνια με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και στόχος ήταν πρώτα το μηδέν πίσω. Όλοι μας έχουν κατηγορήσει, αλλά εκ του αποτελέσματος ήταν πολύ επιτυχημένη πορεία. Αν ο κύριος Ρανιέρι θέλει να αλλάξουμε και να παίζουμε ποδόσφαιρο αλλά να μην παίρνουμε αποτελέσματα, εγώ προτιμώ το πρώτο…. Τα νέα παιδιά έχουν φιλοδοξίες και μόνο με τον ενθουσιασμό που θα φέρουν, θα δώσουν το κατιτίς…».

Πιστεύεις πως και μετά την αλλαγή προπονητή μπορεί με μια καλή παρουσία στην Ξάνθη να έχουμε και δική σου επιστροφή στην Εθνική;

«Βλέπω αυτή την στιγμή πως ο καινούργιος προπονητής έχει καλέσει αρκετούς καινούριους παίκτες, οπότε ναι, θεωρώ πως μέσα από την δικιά μου παρουσία και αν είμαι εγώ καλά, θα έχω μια ευκαιρία ξανά στην Εθνική! Αλλά αυτό εξαρτάται θεωρώ καθαρά από μένα και την παρουσία μου με την φανέλα της Ξάνθης, με την οποία θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Αλήθεια, πως είναι αυτές οι πρώτες εβδομάδες στην Ξάνθη; Σου πήρε χρόνο να προσαρμοστείς ξανά στην ελληνική πραγματικότητα;

«Στην Ξάνθη τα βρήκα όλα όπως τα περίμενα, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα όχι… Παρακολουθούσα το πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια και ήξερα πως ποιοτικά είναι πιο χαμηλά, αλλά μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές βλέπω πως φέτος θα είναι ακόμα πιο χαμηλή η ποιότητα. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, χαμηλά μπάτζετ και αυτά μειώνουν την ποιότητα. Οι ομάδες αναγκάστηκαν και έβαλαν τα νέα παιδιά. Δεν επενδύουν σε αυτά. Είναι καλό που τους βάζουν, αλλά δεν γίνεται με σωστό τρόπο. Με λύπη θα σου πω ότι το ρουμανικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο. Η μπάλα παίζεται πιο πολύ, έχει πολλά γκολ, καλύτερο ρυθμό. Εδώ δεν υπάρχει καθόλου ρυθμός και οι διαιτητές δεν βοηθάνε να γίνει γρήγορο παιχνίδι. Και δεν μιλάω για τα λάθη, γιατί λάθη γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται παντού…»