Δέσμευση Ανδριανού να μην ξαναμπει λουκέτο στο κολυμβητήριο Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας και στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και τον νέο δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

 

Κατά την επίσκεψη του στο κολυμβητήριο Ορεστιάδας δήλωσε: “Η παρουσία μου εδώ δηλώνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της πολιτείας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού. Μέσα σε αυτή τη δημοσιονομική συγκυρία που περνάει η πατρίδα έχουμε προβλήματα στον αθλητισμό και στον πολιτισμό αλλά παλεύουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Η βούληση του Υπουργείου είναι δεδομένη, ήδη με παρέμβαση του πρωθυπουργού πήραμε 11 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ως έκτακτη επιχορήγηση για τον αθλητισμό. Στην Ορεστιάδα είχαμε ένα πρόβλημα  με το κολυμβητήριο και αμέσως μόλις διαβάσαμε τα δημοσιεύματα μιλήσαμε με τους αρμόδιους για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, ήδη είμαστε σε συνεργασία και με τον Νέο Δήμαρχο ενώ έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες ώστε το κολυμβητήριο να λειτουργεί με εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, γιατί το κόστος που το βαρύνει είναι το πετρέλαιο. Για αυττό έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για να χρησιμοποιηθούν αντλίες θερμότητας και κάποια ισοθερμική κουβέρτα ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενεργείας και να λειτουργήσει το κολυμβητήριο όλο τον χρόνο και να μην ξαναχρειαστεί να δούμε δημοσιεύματα ότι ελληνόπουλα αναγκάζονται να μεταφερθούν σε γειτονικές χώρες ώστε να κολυμπήσουν”.

Στη συνέχεια ο κ.Αδριανός δεσμεύτηκε για την αδιάκοπη λειτουργία του κολυμβητηρίου τη φετινή σεζόν ανεξάρτητα αν θα επιτευχθεί η εγκατάσταση μέσων εξοικονόμησης ενέργειας, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Για την επίσκεψη του κ. Αδριανού στην Ορεστιάδα μίλησε και ο υφυπουργός Παιδείας Αλέκος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος είπε: “Μετά την συνάντηση που είχαμε στην Αθήνα με τον συνάδελφο και φίλο Γιάννη Αδριανό και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας πριν από κάποιο διάστημα και με την αφορμή του ταξιδιού του εδώ στον Έβρο για την τελετή αφής των Special Olympics, βρήκαμε την ευκαιρία να διευρύνει το πρόγραμμα του και εκτός του αρχικού προγράμματος να δούμε από κοντά το πρόβλημα για το οποίο συζητήσαμε στην Αθήνα με τον Δήμαρχο και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Πάντα πίστευα ότι τα προβλήματα μπορεί να λύνονται στην Αθήνα αλλά επιτόπου επισημαίνονται και λύνονται πολύ καλύτερα-επιταχύνουν τις διαδικασίες. Έτσι λοιπόν αυτή η επίσκεψη του υφυπουργού θα δρομολογήσει πολύ γρήγορα τις διαδικασίες για να λυθεί επιτέλους αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αφορά όχι μόνο το κολυμβητήριο αλλά και άλλα κτιριακά σημεία της πόλης. Η επίσκεψη είναι η συνέχεια της επίσκεψης του κ.Υφυπουργού από το Λαογραφικό Μουσείο οπού είδε τα κομμάτια του πολιτισμού αυτής της πόλης. Πολιτισμός και αθλητισμός είναι δύο βασικά συστατικά της Ορεστιάδας, μίας πόλης με δυναμική οπού θα πρέπει να της δώσουμε παραπάνω ελπίδες και προοπτικές”.

Ο κ. Αδριανός επισκέφθηκε το ανοιχτό Στάδιο της Ορεστιάδας όπου είχε την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις του και να μιλήσει με τον προπονητή και με τους αθλητές του Μ.Γ.Σ Ορέστη ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας “Νίκος Σαμαράς” όπου τον υποδέχθηκε η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας καθώς επίσης οι αθλητές και ο προπονητής της ομάδας (ακολουθεί ξεχωριστό φωτορεπορτάζ από εκεί).Τέλος ο κ. Αδριανός, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στον Β. Έβρο, επισκέφθηκε το σχολείο της Νέας Βύσσας και τον ημιτελή πολυχώρο της Βύσσας.